Pazar, Aralık 17, 2006

Mayonezli Salata

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bunu kabak etkinliğine yazacaktım. Ama işler bir hayli karışık oldu ve yazamadım.

Malzemeler:
  • 2 kabak
  • 2 kereviz
  • 2 havuç
  • 250 gr. mayonez
  • 250 gr.yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Bütün malzemeler soyulur, yıkanır ve tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Teflon bir tencereye sıvı yağ koyulur. Doğranmış sebzeler kısık ateşte az pişirilir.(10 dakika)
  2. Geniş bir kaseye alınır. Mayonez, yoğurt, dövülmüş sarımsak ve ince kıyılmış dereotu ilave edilir, bütün malzemeler harmanlanır. Servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...