Dana Biftek Fajita (Fahita) ve 2 farklı Salsa
Perşembe, Haziran 12, 2008© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Meksika yemekleriyle ilk tanışmam "taco" ile olmuştu. Ardından "Fajita" ve Salsa sosları.. Aslında bunlara da tam Meksika mutfağından denilemez daha çok "TEX-MEX" (Teksas-Meksika karışımı bir mutfak)deniliyor.
Benim yaptığım ise bir de Türk uyarlaması geçirdiğinden tam olarak ne denir bilemiyorum. Yani aşağıdaki tarifler orijinal değildir ya benim ya da yiyecek diğer kişilerin hoşuna gitmeyecek ayrıntılar çıkarılmış olarak hazırlanmıştır. Tarifi şuradan aldım da diyemem yaklaşık 10-15 farklı fajita tarifi okuduktan sonra her birinin hoşuma giden özelliklerini birleştirdim gibi bir şey oldu. İsterseniz dana biftek yerine tavuk biftek de kullanabilirsiniz.
4 Kişilik
Malzemeler;
Marine sosu:
Hazırlanışı;
Fotoğrafta da gördüğünüz gibi ekmeğinizin üzerine et ve biberi koyup, aşağıdaki soslardan da üzerine dökerek sararak afiyetle yiyebilirsiniz. Fajita'nın özelliği etin neredeyse ekmeğin üzerinde bile cızırdayarak servis edilmesidir. Yani soğumadan tüketiniz.
Fajita ana malzemeleri hazır sıra Salsa soslarında;
Taze Domates Salsa
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Guacamole - Avokado Salsa
Avokadoyu dilimleyip yer misin deseniz kesinlikle hayır derim veya şu ana kadar karşıma avokadolu güzel bir tarif çıkmadı ve arayışlarım devam ediyor tavsiyelere de açığım. Ama bu "salsa" halini fajita ve taco'nun vazgeçilmezi olarak görüyorum.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Not:
2 Comments
Guacamole için yeşil soğan kullanıyorum, çok daha lezzetli oluyor. Ayrıca, havanda avocadoyu ezebilir veya patates püresi yapma zamazingosunda da püre haline getirebilirsin. Guacamole en güzel sade mısır cipsiyle güzel gidiyor, ancak bu tür cipsleri bulmak malesef çok zor.
YanıtlaSilSelamlar, avacado salatasi yaparken limon yerine lime (yesil birazda tatlimsi bir limon turu) kullanmanizi tavsiye ederim :)
YanıtlaSil