Semizotlu Bulgur Pilavı
Perşembe, Haziran 12, 2008© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Bu tarifi annem Derya Baykal'ın programında görmüş. Tarifin menşei hakkında başka bir bilgim yok aynı programı seyretmiş ve bilenler varsa bana da söylerlerse sevinirim.
Pilavın tadına gelirsek, semizotunu, ekşi tadları ve bulguru seviyorsanız bu pilavı da seversiniz gibi geliyor bana.. Ben sevdim.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Not: Pilavın suyunu koyarken domatesin suyunu ve semizotunun sulanma ihtimalini göz önünde bulundurmayı unutmayın ben 1 bardaktan biraz az su demiş olsam da domatesin büyüklüğüne ve su oranına göre su ihtiyacı değişebilir lapa bir pilavdan daha kötü bir şey yok sanırım :). Uzun zamandır yemek yapanlar zaten bunu bilirler ama yeni yemek yapmaya başlamış olanlar için uyarıda bulunmak istedim.
3 Comments
Ben de yapraklarından salata yaptığım semizotlarının saplarıyla yapardım bulgur pilavı. Ne de yakışıyor ama değil mi?
YanıtlaSilHiç aklıma gelmezdi semizotunu bulgur pilavında kullanmak gerçekten. Ispanaklısı da yapılıyormuş bunun bir de onu denemek lazım ama semizotunun ekşimsi lezzetini veremez herhalde. Bir dahaki sefere sadece saplarını koymayı düşünüyorum ben de çünkü yaprakları çok eziliyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık, ne yakışmıştır. Semizotunu her haline bayılırm ama yıllardır yemedim.:(
YanıtlaSilAfiyet olsun canım.