Etli Bamya
Pazartesi, Ekim 03, 2005- 1 kg bamya
 - 500 gr.kuşbaşı et(kuzu)
 - 2 orta boy soğan
 - 2 domates
 - 1 yemek kaşığı salça(biber,domates karışık)
 - 100 gr. tereyağ
 - 1 limon suyu(limon tuzu da olabilir)
 - Tuz
 
Hazırlanışı:
- Küçük doğranmış et tereyağda biraz kavrulur. Suyunu çektikten sonra soğan eklenir ,hafif pembe kavrulur. Salça eklenip karıştırılır.
 - Kabuğu soyulmuş domates küçük doğranıp ilave edilir.
 - Bamyalar yıkanıp baş tarafları küçük bir bıçakla hafif alınır.(Fazla aldığınızda bamya salyalanır)
 - Bamyalar ete ilave edilip karıştırılır. Kapak kapatılıp 10 dakika kısık ateşte sarartılır.
 - Üzerini geçmeyecek kadar su, tuz ve limon suyu eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.(Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su konulmalıdır)
 


4 Comments
cok güzel gözüküyor bakalım beyeneceklermi :DD
YanıtlaSilbeyendimm süpperr!!!
YanıtlaSilelinize sağlık.
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSil