Kümbet Pasta
Perşembe, Nisan 27, 2006
Bu pastayı ilk olarak bir ramazan günü iftara bir kaç saat kala Yemek Zevki dergisini karıştırırken görmüştüm. Gördüğüm anki duygularımı tahmin edersiniz herhalde :).. Anında yaptım herkes çok beğendi. O günden sonra bu pastayı o kadar çok yaptımki.. Bir süre sonra bıktım açıkcası.. Bir şeyi çok fazla sık olarak yapmamak gerekiyormuş. Ama yiyenler bıkmadı tabii..:) Ben de artık kendim için değil yaptığım zaman onlar için yapıyorum. Son menümüze yine yapıcaktım ama işim çıkınca anneme kaldı maalesef.
Neyse dün gelemeyen kuzenlerimden birine iki dilim göndermiştim pastadan, çok sevdiğini biliyorum. Bugün aradı "İrem abla muhteşem bir şey nasıl yapıyorsun bunu sen" şeklinde iltifatlarını duyunca ben yapmadım annem yaptı demek zorunda kaldım.. ama yakında onlara gidicem giderken bu pastadan yapıp götürmeyi düşünüyorum :) iki dilimle kandırmış olmayayım di mi?
Malzemeler;
Keki için;
Kreması için;
Sosu için;
Hazırlanışı;
Sosun yapılışı:
11 Comments
Aman Allah'ım bu ne kadar güzel bir pasta böyle,yanında da çilekler, nefis nefiss..Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHImm,malzemeler bildik malzemeler ama kasede yapılıp değişik şekillendirilmesi dikkat çekici.Bu yöntemle deneyeceğim.Eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler pembeli :)..
YanıtlaSilAslında özelliği şekli ve içindeki muhallebisinin yoğun ve çok olması.. isterseniz içindei kremasına meyve de doğrayıp koyabilirsiniz ben vişnelisini yappıp bloğa koymuştum daha önce.. o da güzel oluyor.
MÜKEMMEL! Bayıldım bu pastaya, yakında oğlanın doğumgünü var orada özellikle şu sos tarifin çok işime yarayacak İremcim, ellerine sağlık :)
YanıtlaSiltatlı tutkunu birine bu yapılırmı . hemde yaz gelirken : )süper bu
YanıtlaSilsevgili irem,
YanıtlaSilsonunda güzel sitenizi de linklerime ekledim. geç oldu ama affedin!
umarim siz de mutfakta zen'i eklersiniz.
sevgiler,
tijen
safrancım ben bu pastayı hangi çocuğa yaptıysam şöyle bir sorunla karşılaştım: "sürekli istiyorlar" :))) Sosu pişirirken kaynatma esnasında dikkat etmeni tavsiye ediyorum çünkü çok katı olduğu zaman da sürmesi hoş olmuyor veya eğer vaktin olursa sosu pişir ve sürmeden önce rondo veya mikserle çırparsan daha akıcı oluyor.
YanıtlaSilşerbetli tatlıları sevmem ama kremalı ve çikolatalı pastalara dayanamıyorum ben de :)
Tijen hanım ben de eklicem sizi linklerime ama bir türlü fırsatım olmadı yoğunum bu aralar teşekkürler eklediğiniz ve beğenileriniz için.
bayıldım bu harika olmuş yemek isterdim ellerine sağlık canım www.blogcu.com/dileks
YanıtlaSilçok şeker çok tatlı bir tatlı şeklide bir harika. ama bu kek şeklini keki oymadan nasıl verdiniz anlayamadım.
YanıtlaSilpeker76@hotmail.com
selamlar..elinize saglık şimdi yapacam bu pastadan ama anlamadıgım bi yer var...kek krema dökülürken sıcakmı olacak...
YanıtlaSilKek soğuyunca şekil alırken kırıldığı için ben fırından cıkarıp kaseye yerleştirip hemen kremayı döküyorum krema zaten uzun süre çırpıldığı için ılınmış oluyor.
YanıtlaSil