Sebzeli Tavuk Dolması
Pazartesi, Mayıs 01, 2006
Geçen haftaki menümüzden bir tarif daha ekliyorum. Bu yemeği kaç kişilik istiyorsanız ona göre but alarak hazırlıyorsunuz. Orijinal tarifte 4 kişilik için 1 bütün piliç verilmiş, kemiklerini ayıklayarak ve döverek incelterek dörde bölüp kullanılmıştı. Biz de ilk yaptığımızda bu şekilde denedik. Ama but tarafı daha lezzetli olduğundan bir de böyle deneyelim dedik. Amma.. şans bu ya o gün annemler kasapta but bulamadılar ve mecburen kemikleri ayıklanmış tavuk pirzola alıp kullanmak zorunda kaldık. Fena olmamıştı ama benim tercihim buttan yana.. Yani böylece denenmiş 3 seçenek sunmuş oldum size..
4 Kişilik;
Malzemeler;
Harcı için;
Hazırlanışı;
Not: Malzemelerde eksiklik yapmışım onları düzelttim ve bir kaç soruyu cevaplıyorum;
Tavukları eğer isterseniz,
1- Kemiklerini kasapta tavuk dolmalık diye söyleyerek ayırtabileceğiniz tavuk but kullanabilirsiniz (butlar baget değil normal but). Biz en çok tavuk butla sevdik.
2- Yine kemiklerini ayırtabileceğiniz tavuk pirzola kullanabilirsiniz.
3- Veya isterseniz bir bütün tavuğun kemiklerini ayıklattıktan sonra onu dörde bölerek kullanabilirsiniz (Asıl tarif böyleydi yukarıda da açıklamıştım). Kemikleri ayıklanınca bifteğimsi bir görünüm alıyor tavuk eti, yani sarabiliyorsunuz.
4- Kaseye yerleştirdiğiniz tavukları malzemelerini koyduktan sonra uclarını hafifçe üst üste gelicek şekilde kapatırsanız ve dikkatlice tepsiye yerleştirirseniz pişerken tavuk eti birbirine kaynıyor ve malzemesi servis esnasında veya pişim esnasında içinden çıkmıyor (yani bizim hiç çıkmadı). Kürdan vs. kullanmaya gerek duymadık ama siz isterseniz kullanabilirsiniz.
5- Ben bunlar pişerken tavukların üstü hafif kırmızımsı olarak kızarması için kırmızı toz biber serpmiştim ama pek bir faydası olmadı, tavuğun suyunun kırmızı olması da iç malzemesindeki salçadan ve benim üstüne serptiğim toz kırmızı biberdendir.
6- Tepside görülen tavuğun kendi suyudur, tepsi folyoyla kapatıldığı için kendiliğinden o şekilde sulandı.
3 Comments
Merhabalar öğlene ne yemek yapsam diye düşünürken ve bakınırken yani şimdi bu olcak işmi inanın okurken burnuma mis gibi fırınınızdan kokular geldi:))Ellerinize sağlık görünüm süper tadından artık şüphe bile duyamam
YanıtlaSilSevgiler...
:)) Ben de çok seviyorum bu yemeği iç harcı çok lezzetli özellikle. Denediyseniz afiyet olsun size de.
YanıtlaSilyureginize gonlunuze kalbinize saglik :))
YanıtlaSilmck slp