KISIR
Cumartesi, Ağustos 13, 2005- 3 çay bardağı
bulgur - 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- ½ çorba kaşığı biber salçası
- ½ demet maydanoz
- Pul biber
- Kara biber
- Kimyon
- Zeytinyağı
- ½ limon suyu
- 2/3 çarliston biber
- 1 rendelenmiş havuç
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- İstenirse taze veya kuru soğan
Hazırlanışı:
- Geniş bir kapta, bulguru biraz sıcak suyla ıslatın ve üzerini tabak veya benzer bir şeyle örtün ve soğumaya bırakın.
- Çarlistonu ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını, salçaları, baharatları, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu iyice karıştırın.
- Biber, rendelenmiş havuç ve maydanozu, eğer isteniyorsa soğanı da ekleyin.
- Doğranmış marul ve jülyen domatesle servis yapın.
2 Comments
neam neam ham hum super bisey =P~
YanıtlaSilboyle guzel suslenen kisir gormedim , cok sahane gorunuyor
YanıtlaSil