İçli Köfte
Perşembe, Nisan 27, 2006
Bu içli köfte zannedersem yetim. Neden derseniz yetim çocuğun annesi olmayınca herkesin kalbine bir merhamet gelir, şefkatle sarılıp sahiplenilirmiş.
Türkiye'nin yarısı içli köfte bizim yemeğimiz der. İrili, ufaklı, etli, etsiz, haşlama ve kızartma bir çok çeşiti vardır. Malzemeler değişir isim değişmez. İstisnalar kaideyi bozmaz bir tek Mersin ve civarında analı, kızlı olarak ismlendirildiğini duydum. Neyse bu köfte daha fazla içlenmeden tarife geçelim;
Malzemeler:
İç malzemesi:
İçinin hazırlanışı:
Dış malzemesi:
Hazırlanışı:
4 Comments
hımm içli köfteye bayılırım, hemde şöyle yeni pişmiş çıtır çıtır olacak. :)
YanıtlaSiltabii çıtır çıtır olan güzeldir ama bence haşlanmış ta güzel oluyor.
YanıtlaSilbu tariften kaç tane çıkıyor acaba ilk defa deniyeceğim püf noktası varmı?
YanıtlaSilMerhaba, bu tariften yaklaşık 50 - 60 tane çıkıyor olması lazım siz yarım ölçü yaparsanız ilk defa için daha iyi olur :) Dış malzemesini iyice yoğurmak lazım bunu bir mutfak robotunda da yapabilirsiniz. Bulgur ve et birleşip şekil alır hale gelene kadar robotta çekebilirsiniz. Şekil verirken de elinizi ıslatırsanız daha rahat ederseniz.
SilKolay gelsin.