Çilekli Amonyaklı Pasta

Pazartesi, Mayıs 15, 2006



Her ne kadar ben yemesemde yaparım. Kendi yaptığım yemek ve pastaları sık sık yaptıysam benim için bitiyor. Yiyemiyorum. Komşumuz okulda anneler günü için düzenledikleri çalışmalardan bahsedince bizde bir pastayla olsun katılalım istedik. Bütün güzel günlerin annelerimizin olması dileğiyle....

Malzemeler;


  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ(tereyağ, sıvıyağ karışık)
  • 1 tatlı kaşığı amonyak soda(toz)
  • 1 kg. çilek

Hamurun yapılışı;

  1. Yukarıdaki malzemeler karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir.
  2. Sekiz eşit parçaya bölünür. 2mm incelikte yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir.

Krema için;

  • 2,5 litre süt
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 8 yemek kaşığı nişasta
  • 250 gr.tereyağ
  • 3 paket vanilya
  • 2 yumurta

Kremanın yapılışı;

  1. Yağ hariç bütün malzeme mikserle 5 dakika çırpılır.
  2. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Beş dakika kısık ateşte karıştırılır.
  3. Tereyağı koyup ocaktan alınır. Tekrar mikserle çırpılır.
  4. Yufkaların arasına krema sürüp, isteğe göre iki veya üç kat arayla meyve konur.
  5. Üstüne krema sürüp etrafı düzeltilir.
  6. Soğuduktan sonra çikolata, dövülmüş ceviz, fındık veya hindistan cevizi ile süslenir.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe