Çilekli Tart (Martha Stewart'dan)

Pazartesi, Mayıs 15, 2006



Bu tart hamurunu ilk defa denedim. Sonucun ne çıkacağını bilmeden.. Ve biraz daha kızarsın biraz daha kızarsın derken biraz fazla pişirdim. Tavsiyem kızarmasını beklemeyin. Hamurunun tadı un helvasına çok benziyor. Zaten un, şeker ve yağdan oluşuyor malzeme olarak da.. Kremasının tarifini değiştirdim orijinal tarife uymadı.

Malzemeler;

Hamuru;

  • 1 1/4 bardak un
  • 1/2 bardak tereyağı (küp küp doğranmış)
  • 1/3 bardak şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz

    Kreması;

  • 1/5 bardak süt
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1/2 paket krem şanti

    Orijinal Krema;
  • 227 gr. krem peynir (az yağlı)
  • 1/4 bardak şeker
  • Eğer isterseniz çilekler için 1/4 bardak çekirdeksiz jelatin

    Ve Çilek..

    Hazırlanışı;

    1. Un, tuz, şeker ve tereyağını mutfak robotuna koyun ve nemli kırıntımsı bir hale gelene kadar robotta yoğurun (yaklaşık 1 dakika).
    2. Hamuru alıp 20cm'lik kelepçeli bir kalıba düzgünce yayın. Kenarlarını 1,5 cm civarında yükseltin. Hamurun yüzeyinin dümdüz olmasına dikkat edin.
    3. Yaklaşık 15 dakika buzlukta dondurun.
    4. Donduktan sonra buzluktan çıkarıp bir çatalla hamurun kenarları hariç her yerine iğne ucu büyüklüğünde delikler açın.
    5. 200 derece ısıtılmış fırına verin. Arada bir takip edin eğer kabarmaya başlarsa bir kaşığın tersiyle hafifçe düzleştirin.
    6. Çok az kızardıktan sonra fırından çıkartın. Benimki gibi olmasın daha beyaz olmasını tavsiye ediyorum. Tarife göre 200 derece fırında 25 veya 30 dakika pişirin.

      Kreması;

    7. Krem şanti dışındaki bütün malzemeyi bir tavaya koyup muhallebi gibi pişirin.
    8. Pişen muhallebiyle beraber toz krem şantiyi iyice çırpın. İsterseniz labne peynir koyabilirsiniz.

      Orijinal Kreması;

    9. Peynir ve şekeri pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpın. Tarta dökün.
    10. Jelatin kullanacaksanız; jelatini eritin, bir fırçayla çileklere sürün.

    11. Kremasını tartın içine dökün. Düzleştirin. Bir saat buzdolabında bekletin.
    12. Çileklerini dizip altı saat daha buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz (Çileklerini dizmeye kenarlardan başlayın böylece kremanın taşmasını önlemiş olursunuz).


  • You Might Also Like

    3 Comments

    1. merhaba cok kolay ve guzel bir tarif.bende rejimimden sonra denemek isterim :) orjinal krema tarifinide yazmaniz mumkunmu?

      semine

      YanıtlaSil
    2. Evet kolay olduğundan yapmaya karar vermiştim :).
      Şu an biraz işim var orijinal kremanın tarifini ancak akşam ekleyebilicem kusura bakmayın..

      YanıtlaSil
    3. cANIM TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER BENDE DENEDİM VE BUGÜN YAYINLADIM SEVGİLERİMLE...

      YanıtlaSil

    Subscribe