Pazar, Ağustos 06, 2006

Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti



Daha dün makarna yemiştin ama diyebilirsiniz... Makarna en pratik, en lezzetli ve en doyurucu yemeklerden biri...

Williams-Sonoma'nın sanırım bütün tarifleri lezzetli.. Bugün telaşlı bir alışverişten sonra eve geldiğimizde tam anlamıyla açlıktan ölüyorduk.. Annem de biz balık getiririz diye düşündüğünden bir şey yapmamış, dünden kalanları ısıtırken Williams-Sonoma'dan pratik makarna sosu tariflerine göz attım ve en sonunda bu zeytinli kremalı domates sosunu gözüme kestirdim. Sonuç çok lezzetli oldu, kesinlikle tavsiye ediyorum. Yaparken evde olmayan malzemeleri listeden çıkardım ve yarım paket makarna pişirdiğim için malzemeyi yarı yarıya uyguladım ama size orijinal versiyonunu yazıyorum.

Malzemeler;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı - zeytinyağı da kullanabilirsiniz
  • 1 tatlı soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 pırasa (küp küp doğranmış)- evde olmadığı için koymadım
  • 4 sarımsak
  • 1 kg domates
  • 1 defne yaprağı - evde yoktu, koymadım
  • 2-3 taze kekik dalı (kıyılmış)- tazesi olmadığından, ben kuru kekik koydum
  • Tuz, iyice çekilmiş karabiber ve toz kırmızı biber
  • ½ su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş)
  • ½ su bardağı krema
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş grana padano (Kuzey İtalya'ya özgü bir peynir çeşidiymiş sonuç olarak Türkiye'de tek tip kaşar peyniri yaygın olduğundan ben de normal kaşar koydum)
  • 1 paket makarna - ben yarım paket makarnaya göre malzemelerin yarısını uyguladım

    Hazırlanışı;
    1. Tereyağını bir derin bir sos tavasında eritin, pırasa ve soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin, sarımsakları ekleyin bir kaç dakika daha soteleyin.
    2. Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, defne yaprağını, kekiği ekleyin. Sos koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Tuzunu ve çekilmiş biberlerini ekleyin.
    3. Kaynamış tuzlu suda makarnaları al dente usulü pişirin. Pişen makarnaları süzün.
    4. Sosa zeytinleri ve kremayı katıp bir kaç dakika zeytinlerin lezzetini vermesi için pişirin.
    5. Süzülmüş makarnaları sosun içine katın ve güzelce karıştırın.
    6. Maydanozları da ekleyip hafifçe karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  • 3 yorum:

    1. nefis görünüyor hersey birbirinden güzel gercekten ellerinize saglik
      sevgiler
      www.blogcu.com/oezlem

      YanıtlaSil
    2. Teşekkürler senin blogunu hiç görmemiştim çok güzel şeyler varmış senin de ellerine sağlık..

      YanıtlaSil
    3. ben makarnayı yapmayı ve yemeği çok sevyrm fakatelmdeki tarifler yetersiz bloğun çok güzl olmuş

      YanıtlaSil

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...