Klasik Soğan Çorbası {Fransız Mutfağından}
Perşembe, Ağustos 10, 2006
Dün gece yatmadan önce bu ayın etkinliği için 4 salata ve yanına da bir çorba tarifi buldum. İşlerin güçlerin arasına dalıp geçen etkinliği kaçırdığım gibi olmasın dedim.. Salatalardan birini eledim üç tane kaldı ikisini bugün yaptım ama onların tarifleri ayın 15'inde.. Onun yerine bugün yaptığım bu harika çorbayı anlatıyım. Anne's Food blogu neredeyse hergün takip ettiklerimdendir sadece yaptığı yemeklerden dolayı değil, çok tatlı kedileri var. Yakın zaman önce yavruladılar rengarenk yavrular minicikler gerçi artık büyüdüler ama olsun yine de çok tatlılar. Çorba tariflerinde bu soğan çorbasını görünce önce Sahra'nın daha önce yaptığı Soğan Çorbasından sandım ama baktım bu da ayrı bir güzelmiş ve Anne'in yapılması konusundaki aşırı teşviklerini de göz ardı edemeyeceğim. Sonuçta ertesi gün uyandım, uykulu uykulu anneme; "iki salata yapıcam bir de soğan çorbası yapıcam" dedimki başka bir yemek düşünüp benden habersiz yapmasın. Annem "saçma sapan bir şey yapıcaksın yani" bakışı attı, neyseki bunu pek sık yaptığından önemsemedim (taşımı da atarım). Her neyse sonuç olarak anlatıldığı kadar lezzetli bir çorba oldu, tabii kendimize göre tarifi biraz değiştirdim;
Malzemeler;
Hazırlanışı
Not: Annem çorbayı sevdi, babam şekerli buldu, ben bayıldım. Çorbanın orijinal tarifi "Julia Child'ın "Mastering the Art of French Cooking" kitabındaymış. And Thank you, Anne!
3 Comments
babanıza hak veriyorum şekerini azaltsak turunu arttırsak nasıl olur
YanıtlaSilhülya
soğanların karamelize olabilmesi için şeker lazım, ama düşündüğünüz gibi tatlı bir çorba olmuyor çünkü etsu bulyonun tuzu yeterince fazla.. yarım kaşık koyarak deneyin isterseniz, ama bilemiyorum.
YanıtlaSilben uzak dogudayim ve burada krema bulamiyorum bunun yerine kullanabilecegim bir alternatif varmi ??
YanıtlaSil