Kremalı, Sebzeli ve Mantarlı Tagliatelle
Cuma, Eylül 15, 2006
Bu tarifi daha önce bir kaç malzeme farklı olarak Sahra yapmıştı ve ben bayılmıştım. Babam da çok sevmiş o yüzden küçük iftar soframa bu makarnadan yaptım evde olan malzemelere göre biraz değişti...
Malzemeler;
- 250 gr. tagliatelle eriştesi
- 250 gr. ince julyen doğranmış tavuk eti
- 1 adet orta boy kuru soğan ince kıyılmış
- 2 adet ince jülyen doğranmış renkli biber
- 200 gr. ince jülyen doğranmış kabak
- 200 gr. ince jülyen doğranmış salatalık kabuğu
- 200 gr. ince doğranmış mantar
- 4 diş ince kıyılmış sarımsak
- 500 gr. çiğ yemeklik krema
- 150 gr. tereyağı
- Tuz, çekilmiş beyaz biber
Hazırlanışı;
- Tagliatelle eriştelerini 7 dakika tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir kenara alın veya en son bu işlemi yapın size kalmış.
- İlk önce tereyağın bir kısmıyla ince doğranmış mantarları suyunu çekene kadar kavurun.
- Mantarlar suyunu çektikten sonra ince doğranmış tavuk etini atın kavurun ve bir kenara alın.
- Kalan tereyağında kıyılmış soğanları soluncaya kadar kavurun. Sonra kabak, salatalık kabuğu, biber (eğer isterseniz kırmızı biber, havuç da ekleyebilirsiniz elimde olmadığı için koymadım) ve sarımsağı koyun 5 dakikada bir karıştırarak pişirin.
- Sebzeler istediğiniz kıvama geldiğinde tavuk ve mantar sotesini ekleyin, üzerine tuzunu ve çekilmiş beyaz biberi serpin.
- En son olarak kremasını döküp 1-2 dk kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Makarnayı yiyeceğiniz zaman sosu ısıtıp haşlanmış tagliatelle erişteleriyle iyice harmanlayın ve servis yapın.
- Servis yaparken üzerine parmesan peyniri rendesi serpebilirsiniz.
0 Comments