Kremalı, Sebzeli ve Mantarlı Tagliatelle

Cuma, Eylül 15, 2006


Bu tarifi daha önce bir kaç malzeme farklı olarak Sahra yapmıştı ve ben bayılmıştım. Babam da çok sevmiş o yüzden küçük iftar soframa bu makarnadan yaptım evde olan malzemelere göre biraz değişti...

Malzemeler;

  • 250 gr. tagliatelle eriştesi
  • 250 gr. ince julyen doğranmış tavuk eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan ince kıyılmış
  • 2 adet ince jülyen doğranmış renkli biber
  • 200 gr. ince jülyen doğranmış kabak
  • 200 gr. ince jülyen doğranmış salatalık kabuğu
  • 200 gr. ince doğranmış mantar
  • 4 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 500 gr. çiğ yemeklik krema
  • 150 gr. tereyağı
  • Tuz, çekilmiş beyaz biber


Hazırlanışı;
  1. Tagliatelle eriştelerini 7 dakika tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir kenara alın veya en son bu işlemi yapın size kalmış.
  2. İlk önce tereyağın bir kısmıyla ince doğranmış mantarları suyunu çekene kadar kavurun.
  3. Mantarlar suyunu çektikten sonra ince doğranmış tavuk etini atın kavurun ve bir kenara alın.
  4. Kalan tereyağında kıyılmış soğanları soluncaya kadar kavurun. Sonra kabak, salatalık kabuğu, biber (eğer isterseniz kırmızı biber, havuç da ekleyebilirsiniz elimde olmadığı için koymadım) ve sarımsağı koyun 5 dakikada bir karıştırarak pişirin.
  5. Sebzeler istediğiniz kıvama geldiğinde tavuk ve mantar sotesini ekleyin, üzerine tuzunu ve çekilmiş beyaz biberi serpin.
  6. En son olarak kremasını döküp 1-2 dk kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Makarnayı yiyeceğiniz zaman sosu ısıtıp haşlanmış tagliatelle erişteleriyle iyice harmanlayın ve servis yapın.
  7. Servis yaparken üzerine parmesan peyniri rendesi serpebilirsiniz.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe