Lasagne di Magro {Etsiz Lazanya}
Cuma, Eylül 15, 2006
Kuzey İtalya'da lazanya genellikle besciamella (beyaz bir sos) ve etle {ragù} ile yapılırmış. Güney'de ise besciamella sosunun yerine ricotta ve mozarella peynirleri et yerineyse bol domates sosu kullanılırmış.
Ricotta ve mozarella peynirleri maalesef elimin altında olmadığından kaşar peyniri kullandım. Ricotta yerine lor koysam mı diye düşündüm ama cesaret edemedim. Lazanyalar da taze lazanya {fresca lasagne} oldular. Makarna makinem olmadığından elimde açıp cetvelle ölçüp biçerek kestim. Tarife geçelim;
Malzemeler;
Sos için;
Harcı için;
Hazırlanışı;
3 Comments
Irem merhaba,
YanıtlaSilSon sfora ve makarnalar tablo gibi. Lazanyayida kendin acmissin, ne guzel ellerine saglik.
Ricotta yerine loru kullanabilirdin bence. Hatta biraz maydanoz dograyip karistirarak ve biraz da tereyag ilavesiyle cok yakisirdi lazanyaya..
Teşekkürler.. bir dahaki sefere kullanıcam. makarna hamuru sert bir hamur ellerim acıdı biraz açarken açıkcası en kısa zamanda bir makarna makinesi almak lazım.
YanıtlaSilmerhabalar lazanya cok guzel gorunuyor ama Lasagne di Magro nun anlami etsiz lazanya degil yagsiz lazanya demek:))
YanıtlaSil