Sultan Çorbası ve Süslü Patlıcan Salataları

Perşembe, Eylül 14, 2006


"Tarife başlamadan önce belirtmeliyimki; Gurme.net veya diğer herhangi bir sitenin bu ve bu sitedeki herhangi bir şeyi yayınlamasına iznim yoktur."

Geçen akşamlardan birinde annem ne yapsam ne yapsam diye gezinirken, ben tam bir iskender kebap delisi olarak evde iskender deneyelim dedim. Yanına da bu çorbayı, yoğurtlu kabak kızartma ve patlıcan salatası yapıldı. Çorbayı çok sevdim tavsiye ediyorum.

Malzemeler;

  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 4 su bardağı et suyu veya su
  • Kaşar peyniri
  • Tuz ve çekilmiş beyaz biber

    Hazırlanışı;
    1. Unu yağda biraz kavurun ama unun pembeleşmemesine dikkat edin. Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır.
    2. İçine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın.
    3. Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin.
    4. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin.
    5. Servis yapmadan önce üzerine kaşar rendesi ve karabiber ilave ederek servise sunun. Dereotu da yakışıyor.




  • İşte süslü patlıcan salatalarımız; domateslerin içlerini oyup patlıcan salatasına ekledikten sonra ince bir bıçakla şekil verip salataları içlerine doldurduk.

    You Might Also Like

    2 Comments

    1. Irem'cigim,
      bugünlerde yeni seyler yayinlamiyorlar anlasilan ancak henüz eskileri de kaldirmis degiller! bu yüzden çabamizi sürdürmek zorundayiz. sonuçlanana kadar!
      katkin için tesekkürler,
      ben de seninkine benzer bir çözüm buldum, yazinin basina bir ibare ekledim!
      tijen
      (tabii tüm okurlarimizin ve diger blog sahiplerinin de katkilarini bekliyoruz, çünkü bugün bizlerinkini alirlar yarin sizlerinkini..)

      YanıtlaSil
    2. Kopyala yapıştır yapanlara bir çözüm olmaz ama elimizden gelen bu ne yapalım..

      YanıtlaSil

    Subscribe