Cumartesi, Eylül 02, 2006

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan



Yapılışı çok basit, hafif ve lezzetli bir ana yemek veya zeytinyağlı her iki şekilde de yenebiliyor, özellikle yazın hafif yemek istendiğinde.. Ben aynı şekilde kabakla da denemiştim. Ama bu sefer diğer yemeklerle uğraşırken unuttum biraz fazla ocakta kaldığı için çok yumuşadı patlıcanlar..

Malzemeler;

  • 2 patlıcan
  • 1 küçük soğan
  • 5 orta boy domates
  • 5 kaşık zeytinyağı
  • Dereotu
  • Tuz, toz kırmızı biber, karabiber

    Hazırlanışı;
    1. Patlıcanları alacalı olarak soyun. 10 cm uzunluğunda 1 cm kalınlığında doğrayın tuzlu suda bekletin.
    2. Domatesleri rondo vb. ile püre olana kadar çekin.
    3. Çok ince doğranmış soğanları zeytinyağında hafif kavurun üzerine domates püresini dökün. 10 dk kadar kaynatın.
    4. Kaynayan domates sosunu bir başka kaba alın. Patlıcanların bir kısmını tencerenin dibine yerleştirin üzerine domates sosundan dökün tekrar patlıcanların bir kısmını yerleştirin üzerine domates sosu dökün işleme sebze bitene kadar devam edin. En üste doğranmış dere otu serpip tencerenin kapağını kapatıp pişirin.

  • 2 yorum:

    1. Anneme bu akşam yapacağım,teşekkür ederim tarif için :)

      YanıtlaSil

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...