Ciğer Kavurma
Çarşamba, Kasım 15, 2006© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
5 Comments
Ciğeri çok seviyorum ama aileden kimse sevmiyor ve yapmaktaa çokkkk zor oluyor bu durumda.
YanıtlaSilElinize sağlık
Selam ve sevgiler
Açıkcası ne sahra'Nın ne de benim ciğerle aramız yok o gün ev sahibimiz yapmıştı bizim yapma ihtimaliz çok az olduğundan onun tarifini arşivimize aldık hemen.
YanıtlaSilYağda kavrulmayan soğan ciğere nasıl tat verebilir onu anlamadım ve ciğer kavrulurken tuz atarsanız ciğer çok sert olmaz mı...?
YanıtlaSilBenim ciğer tarifim şöyle : küçük kuşbaşı doğranmış cigerler un serilmiş geniş bir kasede harmanlanır. Her tarafı una bulandıktan sonra kızgın yagda rebkleri dönene kadar kızartılır, bu süre 3-4 dakikayı geçmez çünki çok kavrulursa sertleşir. Yine genişçe bir borcamın içine ince kıyılmış maydanoz, julyen doğranmış soğan, ince doğranmış domateslerle bir salata yapılır. Kızaran cigerler bu salatanın üzerine alınır, kızgın yagdan yarım kepçe kadar ciğerlerin üzerinde gezdirilir, bu da alttaki soğanların hafif ölmesini saglar. Anında sıcak yenir, ertesi 1-2 gün soğuk yenir. Afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilAdsız Adsız dedi ki...
YanıtlaSilYağda kavrulmayan soğan ciğere nasıl tat verebilir onu anlamadım ve ciğer kavrulurken tuz atarsanız ciğer çok sert olmaz mı...?
2/18/2008 09:03:00 AM
Yau taze soğanın ciğere verdiği tadı başka hangi sebze verebilir desek daha doğru ama içinde karıştırıp kavurmak ayrı lezzet. Kekiksiz olmaz ayrıca illaki eksik etmeyin ciğerlerinizden :)