Ciğer Kavurma

Çarşamba, Kasım 15, 2006

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Malzemeler;

  • Ciğer
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz

    Hazırlanışı;
    1. Kuş başı doğranmış ciğeri kavururken tuzunu, biraz kimyon biraz da karabiber serpin.
    2. Kavrulduktan sonra bir tabağa alıp üzerine doğranmış kuru soğan en üste de maydanozları serpip servis yapabilirsiniz.
  • Bağlı olduğu menüye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    You Might Also Like

    5 Comments

    1. Ciğeri çok seviyorum ama aileden kimse sevmiyor ve yapmaktaa çokkkk zor oluyor bu durumda.

      Elinize sağlık

      Selam ve sevgiler

      YanıtlaSil
    2. Açıkcası ne sahra'Nın ne de benim ciğerle aramız yok o gün ev sahibimiz yapmıştı bizim yapma ihtimaliz çok az olduğundan onun tarifini arşivimize aldık hemen.

      YanıtlaSil
    3. Yağda kavrulmayan soğan ciğere nasıl tat verebilir onu anlamadım ve ciğer kavrulurken tuz atarsanız ciğer çok sert olmaz mı...?

      YanıtlaSil
    4. Benim ciğer tarifim şöyle : küçük kuşbaşı doğranmış cigerler un serilmiş geniş bir kasede harmanlanır. Her tarafı una bulandıktan sonra kızgın yagda rebkleri dönene kadar kızartılır, bu süre 3-4 dakikayı geçmez çünki çok kavrulursa sertleşir. Yine genişçe bir borcamın içine ince kıyılmış maydanoz, julyen doğranmış soğan, ince doğranmış domateslerle bir salata yapılır. Kızaran cigerler bu salatanın üzerine alınır, kızgın yagdan yarım kepçe kadar ciğerlerin üzerinde gezdirilir, bu da alttaki soğanların hafif ölmesini saglar. Anında sıcak yenir, ertesi 1-2 gün soğuk yenir. Afiyet şeker olsun.

      YanıtlaSil
    5. Adsız Adsız dedi ki...

      Yağda kavrulmayan soğan ciğere nasıl tat verebilir onu anlamadım ve ciğer kavrulurken tuz atarsanız ciğer çok sert olmaz mı...?

      2/18/2008 09:03:00 AM


      Yau taze soğanın ciğere verdiği tadı başka hangi sebze verebilir desek daha doğru ama içinde karıştırıp kavurmak ayrı lezzet. Kekiksiz olmaz ayrıca illaki eksik etmeyin ciğerlerinizden :)

      YanıtlaSil

    Subscribe