Cuma, Aralık 08, 2006

Tuzlu Kurabiyeler

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Malzemeler;

  • 250gr oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir (eğer arzu ederseniz farklı peynirler de ekleyebilirsiniz)
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Tuz
  • Susam, çöreotu, vb.

    Hazırlanışı;
    1. 1 yumurtanın sarısını ayırıp, kalan bütün malzemeyi yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın.
    2. Bir miktar hamuru tezgahta 1 cm kalınlığında açıp kalıplarla kesip tepsiye dizin. Eğer kalıbınız yoksa çay bardağının ağzıyla da kesebilirsiniz veya elinizde çubuk şekli vererek peynirli çubuklar hazırlayabilirsiniz. Aslında annem normalde bunları saç örgüsü yapar ama kalıplarımızı kullanmak istedi bu sefer.
    3. Bütün hamur bittikten sonra, üzerilerine ayrılan yumurta sarısını sürün isterseniz susam isterseniz çöreotu serpin ve fırına verin. Hafif kızarana kadar 200C fırında pişirin.
  • 1 yorum:

    1. Yarinki misafirlerime ne yapacagimi buldum :)
      Tuzlu kurabiyeler hep vazgecemediklerim arasinda olmustur zaten ..
      Ilgili kategoriyi olusturdugumda,sitenizi yemek bloglarim linkime eklemeyi planliyorum izninizle tabi..

      YanıtlaSil

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...