Annemin Elmalı Rulo Pastası
Cuma, Aralık 08, 2006© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Nihayet annemin meşhur elmalı pastasını ekliyorum. Meşhur diyorum çünkü herkes çok beğenir ben de daha çok bol elmalı az hamurlu tart tarzı elmalı pastaları severim. Aynı gün de tüketebilirsiniz ama özellikle bir gün sonra daha da lezzetli olur.
Malzemeler;
İçi için;
Hazırlanışı;
- Oda ısısında yumuşamış yağın üzerine sıvıyağı, şekeri, yoğurdu koyup elinizle yağı yoğurun.
- Unu, kabartma tozunu ilave edip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın, üzerini örtüp serin bir yerde dinlenmeye bırakın.
- Diğer tarafta elmaları soyup, rendeleyin ve üzerine şekeri, tarçını, cevizi ilave edip, ocakta suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
- Hamuru 5 eşit parçaya bölün, merdaneyle yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açın. 8 parçaya varsa ruletle yoksa bıçakla kesin, geniş tarafına elmalı içten koyup sigara böreği gibi içe doğru yuvarlayın.
- Orta hararetli fırında pişirilir, biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.
4 Comments
ellerinize sağlık klasik ama muhteşem bence..
YanıtlaSilay bencede muhteşem mis gibi vallahi
YanıtlaSilbence cok guzel duruoo yapma basliim hemen tskler paylasim icinn
YanıtlaSilşuan yapıyorum, harika bir blog keşfettiğime çok sevindim. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...