Annemin Elmalı Rulo Pastası

Cuma, Aralık 08, 2006

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Nihayet annemin meşhur elmalı pastasını ekliyorum. Meşhur diyorum çünkü herkes çok beğenir ben de daha çok bol elmalı az hamurlu tart tarzı elmalı pastaları severim. Aynı gün de tüketebilirsiniz ama özellikle bir gün sonra daha da lezzetli olur.

Malzemeler;

  • 250 gr. tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

    İçi için;

  • 3 adet golden elma
  • 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

    Hazırlanışı;
    1. Oda ısısında yumuşamış yağın üzerine sıvıyağı, şekeri, yoğurdu koyup elinizle yağı yoğurun.
    2. Unu, kabartma tozunu ilave edip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın, üzerini örtüp serin bir yerde dinlenmeye bırakın.
    3. Diğer tarafta elmaları soyup, rendeleyin ve üzerine şekeri, tarçını, cevizi ilave edip, ocakta suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
    4. Hamuru 5 eşit parçaya bölün, merdaneyle yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açın. 8 parçaya varsa ruletle yoksa bıçakla kesin, geniş tarafına elmalı içten koyup sigara böreği gibi içe doğru yuvarlayın.
    5. Orta hararetli fırında pişirilir, biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.
  • You Might Also Like

    4 Comments

    1. ellerinize sağlık klasik ama muhteşem bence..

      YanıtlaSil
    2. ay bencede muhteşem mis gibi vallahi

      YanıtlaSil
    3. bence cok guzel duruoo yapma basliim hemen tskler paylasim icinn

      YanıtlaSil
    4. şuan yapıyorum, harika bir blog keşfettiğime çok sevindim. ellerinize sağlık.

      Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

      YanıtlaSil

    Subscribe