Cumartesi, Mart 03, 2007

Mantarlı Tavuk

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.




Malzemeler;

  • 6 tavuk bonfile
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 20 küçük mantar
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 sivri biber
  • 3 kaşık un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 defne yaprağı
  • 150 gr. tereyağ
  • Tuz, pul biber, karabiber (arzuya göre)
  • Üstü için;
  • 2 kırmızı biber
  • 100 gr. kaşar peynir rendesi

Hazırlanışı;

  1. Tavuk bonfileler dövülerek inceltilir, yıkanır. Beyaz biber ve tuzla ovulur. Kızgın sıvı yağda iki taraflarıda kızartılır (akşamdan marine edilince daha lezzetli oluyor).
  2. Tereyağ eritilir. İnce doğranmış soğan, sarımsak hafif pembe kavrulur. Biber salçası, rendelenmiş domatesler, ince doğranmış mantar, sivri biber ve un ilave edilir.
  3. Kaynayınca; sirke, toz şeker, tuz, defne yaprağı ve baharatlar ilave edilir. Koyulaşınca ocaktan alınır.
  4. Tavukların içine iki kaşık konularak sarılır. Kürdanla tutturulur.
  5. Közlenmiş kırmızı biber ince şeritler halinde kesilir, tavuklara sarılır ve rendelenmiş kaşar peyniri üstüne dökülür.
  6. Önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirler eriyip kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...