Çıtır Pizza Hamuru & Sucuklu, Soğanlı ve Sebzeli Pizza
Perşembe, Mart 01, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
İşte Baharın ilk tarifi; Hale'nin bloguna da bıraktığım yorumda dediğim gibi geçenlerde blogları gezerken, pizzasını gördüm görünüş ve malzeme olarak denemek istediğim pizzaya benziyordu çok hoşuma gitti, unutmam herhalde diyip geçtim. Dün gece ertesi sabah yapıyım ben o pizzadan dedim, çıtır hamurlu olsun. Google'da çıtır pizza hamuru tarifi aratıp bir tane buldum. Ama yine de Hale'nin pizzasını görmem lazım herkesin kendince geliştirdiği bir teknik var blogların güzelliği de burada bir çok aynı tarifi birleştirip en mükemmeline ulaşmaya çalışıyorsunuz.. Kesinlikle hatırlamıyorum hangi blog olduğunu google'a pizza sucuk soğan yazıp arattım yaklaşık 20. sonuç sayfasında buldum o kadar da azimliyimdir yani:). Neyse gece tarifi bulduktan sonra ertesi sabaha aşağıdaki tarifleri yapabilmek için huzurla uyuyabildim..
Pizzanın hamuru gerçekten ince ve çıtır hamur sevenler için birebir.. Soğanlı ve sucuklu malzemeyle ise "ıyy pizzanın içinde soğan mı hayııırrr!!!" diyenleri uyarıyorum çok leziz oluyor. Bir dahaki sefere ise karamelize edilmiş soğan halkalarıyla denemeyi düşünüyorum.
ÇITIR PİZZA HAMURU (İNCE)
Bir 40 cm'lik, iki 30 cm'lik veya 8 adet tek kişilik pizza hamuru
(Ben 35 cm'lik tepsiye bir adet yaptım ve 20 cm'lik pizza hamuru arttı, siz benim kadar ince yapmak istemezseniz, hepsini kullanabilirsiniz.)
Malzemeler
Hazırlanışı;
SUCUKLU, SOĞANLI VE SEBZELİ ÇITIR HAMURLU PİZZA
Malzemeler;
Sosu;
Hazırlanışı;
19 Comments
merhaba, vallahi bayıldım. Resim insana büyük bir coşku veriyor... O kadar canım istediki anlatamam... Ben bayıldım bu pizzayı ...
YanıtlaSilsımsıcak sevgilerimle...
Teşekkürler Zerrin, sanırım o coşkuyu fotoğraftaki yoğun kırmızı veriyor :).
YanıtlaSiltesekurler .siden nasil daha cok pismis hamuru kabarik olmasi icin ne yapabilirim.tekrar tesukurler
YanıtlaSiltarifi uyguladım harika oldu
YanıtlaSiltarifi verene çok teşekkürler. becerebildiğim nadir internet tariflerinden. ama benimki resimdeki kadar güzel olmadı ayrıca resim de çok güzel :) ben 21 cmlik tepsi için hamur malzemelerinin yarısını kullandım. alanı 35cm in yaklaşık yarısı kadar. 3 tane küçük pizza yaptım :) mayalanma için 1 saat bekledim (acıktım ondan) ama daha sonraki yaptıklarım daha iyi olduğundan 90 dakikanın uygun olacağını düşünüyorum. babanemin firk(**) dediği (artık neyse, onun yalancısıyım. yok yok sadece yalancıyım) küçük, sıcaklık ayarı olmayan eski fırınlarda 17 dakika yeterlidir. fazlası kurutup hamuru sertleştiriyor. soğanın tadını bu kadar değiştireceğini düşünmemiştim. biber ve mısır da yoktu ama süper oldu. kendim yaptım diye demiyorum yediğim en iyi ev pizzası :) hiç düşünmeyin başlayın hamuru hazırlamaya
YanıtlaSilçok güzel resim müthiş çok beğendim şimdi ben yapacağım bu güzel pizzayı çok beğendim bu tarif çok güzel teşekkürler bu tarifi gönderdiğiniz için sevgilerimle ve saygılarımla
YanıtlaSilaz önce pizzayı yaptım ve hemen yedim. çok güsel oldu, çok teşekkürler tarif için. hamurdan biraz arttı, 26 lık borcama yapmıştım. artanıyla da poğaca yaptım. tavsiye ederim, o da çok güsel puf puf oldu.
YanıtlaSiltarif için teşekkütler AMA su yerine süt kullandım bi sakıncası varmı ?
YanıtlaSilBugun yaptim inanilmaz guzel oldu, evdeki herkes bayildi, tavsiye ederim.. Hatice
YanıtlaSilharika görünüyor bende denicem soğanlısını hiç yememiştim
YanıtlaSilvalla görünüşü ve yorumlara bayıldım.bu gün pizza yapmayı düşünüyordum.ben pizzayı hep hazır ekmek hamuruyla yapardım severekde yerdik ahalice.ama hiç birisi böyle ağzımın suyunu akıtmamıştı.deniyecem paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSiladım cansu üç yaşımdayım ve annem şimdi alışverişe gitti malzeme alıcak benim canım çok pizza çektiği için dışardan yemek yedirmek istemedi ondan kendi yapmak istedi bu tarifi açık bırakmış o yüzden sanırım bunu yapıcak umarım çok güzel olur ama ben pizzayı soğanlı değil de etli seviyorum böyle sucuklu falan umarım annem sucuk alır ve koyar ama sucuklar kurursa pek beğenmeyebilirim o yüzden koymasın belki de şimdi tarifteki gibi yapsın sonra güzel olursa sucuk da koyar.
YanıtlaSilTeşekkürler Cansu'cum öldüm gülmekten :)))
YanıtlaSilSayende yıllar sonra farkettim sucuğu malzemelere eklemeyi unutmuşum. Fotoğrafta görünüyor halbuki kimse de dememiş sucuk nerde diye :) hemen düzeltiyim.
hamurun da sosun da tarifi çok güzel.hamur tam istediğim gibi ince çıtır çıtırdı.hani hamursu kalır kek gibi kabarır hiç böyle bir durum çıkmadı ortaya.dediğiniz gibi soğanları biraz karamelize ettim.soğanı daha bol tuttmadığıma üzüldüm desem yeridir :) yalnız yapım aşamasında evdeki bazı eksiklerden dolayı ufak değişiklikler yapmak zorunda kaldım.yumurta yoktu kullanmadım, kuru mayam bitmişti ben de 1 paket yaş maya kullandım.bundan dolayı mıdır bilemiyorum çok büyükk bir hamurum oldu,mecburen büyük fırın tepsisini kullandım.haliyle üzerine 2 domates kullandım.evde bir süredir bekleyen zeytin ezmesini bir çay kaşığı yardımıyla ince tabakalar halinde dağıttım.bir de hazır salça kullanmıyorum,annemin ev yapımı salçasını kullandım.onu da pişirmeden kullanırsam kötü bir tad bırakıyor.1 tatlı kaşığı zeytin yağıyla kavurup 1/4 (büyük çay bardağı) su ekledim (salça baya koyu kıvamlıydı ) akşam iftara sürpriz misafirler gelince iyiki çok kabarmış,kocaman olmuş dedim :) doya doya yedik,çok beğendiler,tarif için teşekkürler,artık hep bu tarifi kullanıcam :)
YanıtlaSilalt bölümün üstle aynı oranda kızarması için, fırının ısısından öte, tepsiyi orta bölüme değilde alt kısma koymamız sorunu çözülor...
YanıtlaSilmerhabalar tarif için teşekkürler ,sormak istediğim bir şey var instant maya kullandım hamurda ve 90'' dinlendirdim yalnız hamur hiç kabarmadı, bu sebeple tüm hamuru tepsiye serdim , hamur pizzayı pişirdikten sonra kabardı o sebeple klasik hamur pizzalara benzedi. ama çok lezzetliydi tekrardan teşekkürler.
YanıtlaSilEn azından lezzetli bulduğunuza sevindim :) İsterseniz biraz yaş maya veya normal kuru mayayla da deneyebilirsiniz. Belki daha iyi sonuç alırsınız.
YanıtlaSilinstant maya bende de bazen kötü sonuç veriyor.
denedim harika oldu. Çok teşekkürler :)
YanıtlaSilharika bir tarif olarak gözüküyor, elinize ve emeğinize sağlık.
YanıtlaSil