Cuma, Nisan 20, 2007

Piliç Sultan Sarma

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


Malzemeler;

  • 4 ince dövülmüş tavuk göğsü
  • 75 gr. doğranmış mantar
  • 75 gr. jülyen doğranmış havuç
  • 75 gr. jülyen doğranmış taze fasülye
  • 2 ince doğranmış pırasa
  • 2 küçük doğranmış dolmalık biber
  • 2 küçük doğranmış kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 75 gr. rendelenmiş kaşar
  • 120 gr. tereyağ
  • Biraz soya sosu

Hazırlanışı;

  1. Bir tavada tereyağ eritilir. Soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Sonra doğranmış sebzeler ilave edilir ve 20 dakika pişirilir. Baharatlar ilave edilir.
  3. Ocaktan aldıktan biraz sonra kaşar peynir ilave edilir.
  4. Malzeme dövülmüş tavuklara bölüştürülür sarılır.(Açılmaması için kürdanla tutturdum)
  5. Izgara veya tavada pişirilir. Servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...