Piliç Sultan Sarma
Cuma, Nisan 20, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Malzemeler;
- 4 ince dövülmüş tavuk göğsü
- 75 gr. doğranmış mantar
- 75 gr. jülyen doğranmış havuç
- 75 gr. jülyen doğranmış taze fasülye
- 2 ince doğranmış pırasa
- 2 küçük doğranmış dolmalık biber
- 2 küçük doğranmış kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 75 gr. rendelenmiş kaşar
- 120 gr. tereyağ
- Biraz soya sosu
Hazırlanışı;
- Bir tavada tereyağ eritilir. Soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Sonra doğranmış sebzeler ilave edilir ve 20 dakika pişirilir. Baharatlar ilave edilir.
- Ocaktan aldıktan biraz sonra kaşar peynir ilave edilir.
- Malzeme dövülmüş tavuklara bölüştürülür sarılır.(Açılmaması için kürdanla tutturdum)
- Izgara veya tavada pişirilir. Servis yapılır.
0 Comments