Cuma, Nisan 20, 2007

Tavuklu Karnabahar Ograten

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Tavuk etkinliği için düşünmemiştim ama yaptıktan sonra isabet oldu dedim.. Evdeki malzemelere ve diyet yapanlara göre uyarlayarak hazırladım. Normalde kıymalı yapmama rağmen bundan sonra bir daha kıymalı yapacağımı sanmıyorum. Tavuklu çok lezzetli oldu aynı şekilde yakın bir zamanda kerevizi de tavuklu bu şekilde deneyeceğim.. Gözümden uyku akarken etkinliği düzenleyen ve konuyu bulan Emel'e teşekkürlerimi ve selamlarımı iletiyorum. Bu etkinlik sayesinde benim Tavuklu Karnabahar Ograten'im ve Sahra'nın Tavuklu Paşa Pilavı & Piliç Sultan Sarma'sıyla sitedeki tavuklu salatalarımız ve yemeklerimize 3 tarif daha eklemiş olduk. Bugün EKOLOJİ 2007 fuarına gittim onunla ilgili haberleri ve fotoğrafları da yarın yayınlarım artık.. Eğer vaktiniz var Harbiye Askeri Müzesi, Ahmet Fethi Paşa Salonunda ve giriş ücretsiz; birbirinden güzel organik yiyecekler, içecekler, temizlik ve kozmetik ürünleri hatta giyim bile bulunmakta...

Malzemeler;

  • 1 karnabahar, yıkanmış, çiçeklerine ayrılmış, limonlu suda veya buharda 15 dk haşlanmış
  • 3 domates, kabukları soyulmuş, küp doğranmış
  • 3 sivri biber, ince kıyılmış
  • 1 kuru soğan, küp doğranmış
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1/2 tavuk göğsü, küp doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 400 ml süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1,5 su bardağı kaşar rendesi veya eğer varsa cheddar peyniri rendesi
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

    Hazırlanışı;
    1. Tavaya 1 kaşık zeytinyağı koyun küp doğranmış tavuk göğsünü beyazlayıncaya kadar kavurun, kırmızı toz biber serpin. Tavuklar kavrulduktan sonra 2 kaşık zeytinyağını tavaya ekleyin üzerine soğanları ardından kıyılmış sivri biberleri ve 1 kaşık biber salçasını ekleyin. Sebzeler de kavrulduktan sonra karnabaharlar ekleyip karıştırın, tuz ekleyin. Büyük bir borcama veya tepsiye döküp yayın.
    2. Aynı tavaya domatesleri koyup biraz pişirin. Karnabaharların üzerine dökün.
    3. Bir sos tavasında tereyağını eritin unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütünü ekleyin eğer topaklanırsa el blenderında çırparak topaklardan kurtulun kaynayana kadar karıştırın, biraz tuz ve karabiberini ekleyin.
    4. Tavuklu karnıbaharın üzerine beşamel sosunu dökün kaşıkla bütün tepsiyi kaplayacak şekilde yayın üzerine kaşar rendesini döküp 200 derece ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

  • 3 yorum:

    1. Eline saglik cok guzel gorunuyor...Selam ve sevgiler...

      YanıtlaSil
    2. Yemegin guzelligi ayri, catal seklindeki kirmizi biber izinin sirinligi ayri :)

      YanıtlaSil
    3. serinmavi ve lama İrem'in taifiydi bu ama şu günler meşgul sanırım teşekkürler.

      YanıtlaSil

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...