Çarşamba, Aralık 17, 2008

Makarnalı Karışık Salata

© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bazı salataların yanına bir uyarı yazmak gerekiyor. Dikkat malzemeleri doğrarken gün bitebilir! Biraz abartı olsa da gerçekten uzun sürüyor.
Malzemeler;
  • 1 su bardağı haşlanmış makarna
  • 1 su bardağı haşlanmış küçük doğranmış mantar
  • 1 su bardağı haşlanmış veya konserve mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış ince didilmiş tavuk (tercihen göğüs)
  • 1 su bardağı küçük doğranmış kornişon
  • 1 su bardağı karışık doğranmış kırmızı biber,yeşil biber
  • 1 su bardağı doğranmış göbek marul
  • 1 su bardağı küp küp doğranmış domates
  • ½ su bardağı kırmızı lahana
  • ½ su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • ½ su bardağı ince kıyılmış taze soğan
  • ½ su bardağı rendelenmiş havuç
Sosu için;
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
  1. Kırmızı lahana ince kıyılır. Tuz ve 2 kaşık sirkeyle ovulur. Tavuk etinin haşlandığı tencereye bir kuru soğan ilave edilir. Mantarın haşlandığı tencereye 1 kaşık tuz ve yarım limon suyu ilave edilir.
  2. Makarna haşlanırken bir kaşık tuz bir kaç damla sıvıyağ ilave edilir ki bunlar yukarıdaki malzemelere dahil değil.
  3. Makarna, tavuk ve mantar soğuduktan sonra bütün malzemeler doğranır. Büyük bir salata tabağına alınır. Sos malzemeleri bir kasede çatalla karıştırılır. Salatanın üzerine kaşıkla gezdirilir.
Bu malzemeler fotoğraftaki miktar için geçerli. Ve neredeyse yemek yerine geçecek kadar doyurucu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...