Haşhaşlı Börek
Perşembe, Şubat 02, 2012Çıtır çıtır bir börek ve lezzeti damağımıza uydu. Misafirlerimiz getirdiği için rahatlıkla övebilirim.
Malzemeler;
- 5 Yufka
- ½ kase haşhaş
- ½ kase sıvıyağ (orta boy bir çorba kasesi)
- 1 kase mercimek
- 150 gr tereyağ
- 4-5 kuru soğan
- 200 gr kıyma
- ½ yemek kaşığı biber salçası
- ½ yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Hazırlanışı:
- Mercimek ayıklanır, yıkanır. Yumuşayana kadar haşlanır. Kuru soğanlar soyulur yemeklik doğranır.
- Bir tavada yağ eritilir. Soğanlar hafif pembe kavrulur. Kıyma ilave edilir biraz suyunu çekince salçalar ilave edilir.
- Haşlanmış mercimekler ilave edilir karıştırılır. Kısık ateşte 5 dakika piştikten sonra baharatı ilave edilir ve ocaktan alınır.
- Haşhaş yağla karıştırılarak inceltilir. Yufkalardan bir tanesi tezgaha yayılır. Fırçayla haşhaşlı karışım sürülür.
- Üstüne ikinci yufka serilir aynı işlem tekrarlanır. Bıçakla sekiz eşit parçaya bölünür. Hazırlanan mercimekli içten kaşıkla bir ucuna koyulur ve sigara böreği şeklinde sarılır.
- Kalan iki yufkayada aynı işlemler tekrarlanır. Tek kalan yufka ikiye katlanarak aynı işlemler uygulanır.
- Börekler bir tepsiye sıralanır. Kalan haşhaşlı karışımdan fırçayla böreklerin üzerine sürülür kızgın fırında pişirilir. Servis için tabağa alınır.
Afiyet olsun,
http://ssahra.blogspot.com
1 Comments
hımmm süper olmuş.
YanıtlaSilAç anne Çiğdem