Biftekli Patlıcan Keyfi
Pazartesi, Ekim 10, 2005- 5 bostan patlıcan
- 10 ince dövülmüş biftek
- 10 sivri biber
- 5 büyük domates
- 100 gr. mantar
- 100 gr. tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça(domates,biber karışık)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- Tuz ,karabiber
- Patlıcanlar alaca soyulur. İkiye bölünüp içleri oyulur. Tuzlanır. Kızgın yağda önce biberler ardından patlıcanlar hafif pembe kızartılır.
- Yemeğin hafif olmasını isterseniz yağdan çıkartılan patlıcanlar iki üç saniye kaynar suya daldırıp çıkartılır. Süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartılır.
- Üç domates rendelenir. Salça ilave edilir. Karıştırılır.Biftekler bu sosla birlikte bir tencereye konur. Bir bardak su ilave edilir. Kapak kapatılıp pişirilir.
- Mantarlar tereyağda suyunu çekecek kadar pişirilir.
- Patlıcanlar bir fırın tepsisine alınır. Pişen bifteklerin içine mantar konularak sarılır. Patlıcanların içine konur. Üzerine bir biber bir dilim domates konulur.
- Etin sosu üzerine dökülür. Fırında üzeri kızardıktan (10,15 dakika) sonra servis yapılır.
0 Comments