Biftekli Patlıcan Keyfi

Pazartesi, Ekim 10, 2005



Malzemeler:


  • 5 bostan patlıcan
  • 10 ince dövülmüş biftek
  • 10 sivri biber
  • 5 büyük domates
  • 100 gr. mantar
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça(domates,biber karışık)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz ,karabiber


  • Hazırlanışı:

    1. Patlıcanlar alaca soyulur. İkiye bölünüp içleri oyulur. Tuzlanır. Kızgın yağda önce biberler ardından patlıcanlar hafif pembe kızartılır.
    2. Yemeğin hafif olmasını isterseniz yağdan çıkartılan patlıcanlar iki üç saniye kaynar suya daldırıp çıkartılır. Süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartılır.
    3. Üç domates rendelenir. Salça ilave edilir. Karıştırılır.Biftekler bu sosla birlikte bir tencereye konur. Bir bardak su ilave edilir. Kapak kapatılıp pişirilir.
    4. Mantarlar tereyağda suyunu çekecek kadar pişirilir.
    5. Patlıcanlar bir fırın tepsisine alınır. Pişen bifteklerin içine mantar konularak sarılır. Patlıcanların içine konur. Üzerine bir biber bir dilim domates konulur.
    6. Etin sosu üzerine dökülür. Fırında üzeri kızardıktan (10,15 dakika) sonra servis yapılır.

  • You Might Also Like

    0 Comments

    Subscribe