Etli Bamya
Pazartesi, Ekim 03, 2005- 1 kg bamya
- 500 gr.kuşbaşı et(kuzu)
- 2 orta boy soğan
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı salça(biber,domates karışık)
- 100 gr. tereyağ
- 1 limon suyu(limon tuzu da olabilir)
- Tuz
Hazırlanışı:
- Küçük doğranmış et tereyağda biraz kavrulur. Suyunu çektikten sonra soğan eklenir ,hafif pembe kavrulur. Salça eklenip karıştırılır.
- Kabuğu soyulmuş domates küçük doğranıp ilave edilir.
- Bamyalar yıkanıp baş tarafları küçük bir bıçakla hafif alınır.(Fazla aldığınızda bamya salyalanır)
- Bamyalar ete ilave edilip karıştırılır. Kapak kapatılıp 10 dakika kısık ateşte sarartılır.
- Üzerini geçmeyecek kadar su, tuz ve limon suyu eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.(Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su konulmalıdır)

4 Comments
cok güzel gözüküyor bakalım beyeneceklermi :DD
YanıtlaSilbeyendimm süpperr!!!
YanıtlaSilelinize sağlık.
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSil