Soğan Çorbası

Cuma, Nisan 07, 2006



Soğan Çorbası

Evet acele bir çorba yapmamız gerekiyordu. İrem elçi çorbasını önerdi, lakin doğranacak malzemeleri saydığında çok acele olmayacağını anladım. Onu başka bir gün yapalım diyip soğanlarımı soydum. İnanılmaz bir lezzet değil belki fakat özellikle kış günleri için güzel, pratik ve ekonomik bir çorba.

Malzemeler;


  • 2 büyük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 125 gr. tereyağ
  • 6 bardak et suyu
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
  • Tuz, pul biber

Hazırlanışı;


  1. Soğanlar soyup doğranır. Üzerine et suyunu ekleyip pişirilir. Arzu edilirse maydanoz sapları koyulabilir.
  2. Piştikten sonra maydanoz sapları atılır, soğanlar blenderden geçirilir. Bir tencerede yağ eritilip, un pembe kavrulur. Soğanlar eklenir.
  3. Tekrar blenderdan geçirilir. Karıştırarak kaynatılır.Tuzu ilave edilir. Bir tavada tereyağ eritilip biber ilave edilir. Çorbanın üzerine gezdirilerek dökülür. Servis yaparken kaşar peyniri serpilir.




Not:Arzu ederseniz bir yumurta sarısıyla yarım bardak sütü çırpıp kaynadıktan sonra ilave edebilirsiniz.

You Might Also Like

6 Comments

  1. Allah'ım yaaaaaaaa, yine mi koydun bu güzel tabaklara sen, çorba değişik bir tarif, denemek lazım, ellerinize sağlık.
    www.blogcu.com/pembeli

    YanıtlaSil
  2. tabaklar irem'in doğum günü hediyesiydi. sen de çağır istersen. teşekkkürler.

    YanıtlaSil
  3. :)))) Sevgili İrem, doğum günü geçti ama, önemli değil ama geçmesi değil mi :))

    YanıtlaSil
  4. Tabi canım adres neydi hemen gönderiyim :)

    YanıtlaSil

Subscribe