Mantarlı Tavuk Sote & Brokoli Salatası

Cuma, Nisan 07, 2006



O gün Sahra'yı aradım bize gel demek için; yengem hastaymış yatıyormuş nasıl gelsinmiş... Ben gittim doğal olarak; bir de naçizane yemek yaptım... Aslında markete gidecektik ama tembellikten vazgeçtik buzdolabında ne varsa çıkardık yaptık bir şeyler...

Mantarlı Tavuk Sote

Malzemeler;
  • Tavuk (sanırım 250 gr.)
  • 1 kırmızı biber
  • 3 yeşil biber
  • 3 domates
  • Mantar (300gr. yaklaşık)
  • 3 diş sarımsak
  • Pulbiber, Karabiber, Kekik, Tuz
  • Tereyağı


Hazırlanışı;


  1. Sağ tarafta görüldüğü gibi bütün malzemeleri doğradım(Benim olmazsa olmazım olarak muhakkak her yemekte parmağınızı da doğramanız lazım, yoksa lezzetli olmuyor-sakar olmanın bahanesi mi desem ne desem? Bu cam doğrama tahtalarını hiç sevmedim, kayıp gidiyor bıçak insanın elinden nıck nıck!-).
  2. İlk olarak iki çorba kaşığı tereyağında doğranmış mantarları suyunu çekene kadar kavurduk.
  3. Mantarlar suyunu çektikten sonra tavukları kavurup bu esnada pulbiber ve biraz kekik ekleyin -eğer varsa köri koyabilirsiniz biz de yoktu sadece kekik ve pulbiber koyduk-.
  4. Tavuklar da kavrulduktan sonra biberleri de ekliyip 1-2 dakika çevirip domatesleri ekledim.
  5. Doğranmış 3 diş sarımsağı da atıp kapağını kapatıp pişmeye bıraktık.
  6. Pişmesine yakın karabiberini ekledim bir iki kez karıştırıp ocağın altını kapattım.




Brokoli Salatası

Malzemeler;


  • 500gr. brokoli
  • 3 havuç
  • 1 limon
  • Tuz
  • Yoğurt + Sarmısak (Eğer isterseniz sarımsaksız yoğurt da dökebilirsiniz ben öyle yaptım)

Sosu için;

  • Zeytinyağı
  • Pulbiber



Hazırlanışı;

  1. Tavuk sotenin malzemelerini kesmeye başlamadan önce brokolileri yıkadım ayıkladım. Sonra hemen haşlanmak üzere ocağa koydum.
  2. Yıkanmış temizlenmiş sapları kesilmiş brokolileri tencereye koyun.
  3. 1 limonu önce suyunu sıkın sonra doğrayıp içine atın.
  4. Havuçları soyup ince uzun kesip brokolilerin üstüne koyun.
  5. Biraz da tuz atıp kaynar suyu ekliyip kapağını aralık bırakarak haşlayın.
  6. Başka bir kapta yoğurdu sarımsak rendesi ve tuzla pürüzsüz olması için biraz çırpın.
  7. Küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın içine pulbiberini atıp biraz çevirin.
  8. Haşlanmış brokoli ve havuçları süzüp içindeki limon dilimlerini alın.
  9. Geniş bir kapta yoğurdu üzerine döküp iyice harmanlayın.
  10. Servis kasesine alıp üzerine sosunu gezdirin. Bu kadar :)(Aslında büyük kasenin fotoğrafını koyucaktım ama dayım gelip çatalını daldırınca bütün süsü bozuldu oysaki Sahra ne güzel süslemişti:(..).

You Might Also Like

18 Comments

  1. bakınız büyük yalan bütün malzemeleri o doğramadı parmağını kestiği için tavukları ben doğradım cık cık. zaten kan görmeye dayanamadığım halde parmağını gösterdi ve doğal olarak içi ve aklı bulanan ben yara bandı bulamadım. ayrıca ayağını sürterek geldiği için tavuk soteden iki çatal yedim. e bana iki çatal kaldığına göre güzel olmuştur. eline sağlık. bu arada canım diğer açtığım sayfayı siler misin?

    YanıtlaSil
  2. Ay ayyy bayıldımmm.. neye mi? Tabakların güzelliğine, güle güle kullanın. Yemeklere gelirsek, mantarlı soteyi çok severim, brokoli de.. Süper iki lezzet, emeği geçenlerin ellerine sağlık. Bu arada bıçak kesilmesine kurban giden arkadaşa da geçmiş olsun diyorum. Bizim orada şöyle derler, büyüyünce unutursun :)))))
    Sevgiler.
    www.blogcu.com/pembeli

    YanıtlaSil
  3. bizim burda öpiyim de geçsin derler ama kimse öpmedi maalesef hala acıyor :(

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık. yalnız yaşayan bekar bir erkek için güzel bi tarif,2 gün önce aldığım mantarları artık değerlendirmenin vakti gelmişti.birazdan mutfağa dalıp tarifinizi yapıcam. teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. tarifinizi uyguladım ve çok lezzetli oldu.parmaklarımı doğramadım ama nerdeyse parmaklarımı yiyecektim

    YanıtlaSil
  6. henuz yapmaktayim simdiden mis gibi kokmaya basladi karnim cok ac emeginize saglik :D

    YanıtlaSil
  7. Tavukları ayrı bi tencerede kavurup mu atıyoruz mantarların yanına yoksa mantarlarla birlikte mi kavuruyoruz?Şimdiden teşekkürler ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Çhok gusel ve lezzetli olmus walla bn bttm süperrr!!

    YanıtlaSil
  9. valla benim kaptıgımın içinden kıkırdak çıktı, acaba fleto mu kullansaydım??

    YanıtlaSil
  10. Anneme yaptırdım. Güzel kokular geliyor. Bakalım nasıl olacak..

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık, bende sizin tarifinize göre yaptım, henüz yemedik ama ben pişerken tadına baktım gercektende güzel oldu.Köri de kattım ayrı bi tat verdi.Yanınada pirinç pilavı yaptım :) Bloguma en yakın zamandan koyarım...

    YanıtlaSil
  12. suan ingilterede iftara yarim saat var ve tarifinizi hindi etiyle deniyorum. umuyorum sizinki gibi guzel olur

    YanıtlaSil
  13. geçen haftalarda tarifinizi nişanlım için yaptım ve yediği ilk yemeğimdi çok lezzetli oldu ilk ve başarılı bir yemek oldu bizim için

    YanıtlaSil
  14. Indi bisirirem,Insallah, gozel cixar. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  15. ilkkes yaptığım yemekti özel bigece için yaptm we çok basarılı oldum bayıldılaarrrr çok tşk edrm:)

    YanıtlaSil
  16. Berk Kazakçı3 Eylül 2010 11:08

    Farklı sitelerde dikkat ettim, yemek tarifleri gönderen bayanlar başta hikaye anlatıyorlar, neden direk tarifi vermiyorlar:)

    YanıtlaSil
  17. Neden değil mi? Çok ilginç bir cevap vereceğim çünkü bu bir "blog". Yani bir tarif defteri ya da tarif sitesi değil. Bir günlük. Bizimki de bir yemek günlüğü. Hikayeden sıkılanlar direkt tarife geçebilirler. Okumayana tarif verilmiyor diye bir kuralımız yok tabii ki.

    YanıtlaSil
  18. tavuk göğsü yerine yanlış bişey almamıza ve domates olmamasına rağmen (hatta baharatlarda eksikti) 3 öğrenci bir olup yaptık. yinede güzel bişey ortaya cıktı(sote denemez herhalde). tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Subscribe