Aromalı Truffle Çeşitleri
Pazartesi, Şubat 26, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Bu ayın bizim evde toplanılan Akraba gününe yemek açısından bir katkım olmadı tatlılar da yeterince doyurucuydu ben de sofranın dışında orta sehpanın üzerine koyabileceğim misafirlerimizin canları istediği zaman alıp yiyebilecekleri bir Çikolata & Şekerleme açık büfesi yapmaya karar verdim. İnternette bir kaç tane aromalı truffle tarifi ve truffle ararken karşılaştığım "toffee" tarifi buldum.
Truffle tariflerinden "zencefilli" olanı yapamadım çünkü malzeme yönünden çok eksik vardı o yüzden başka bir zamana kaldı. Bir de Çikolata kaplanmış frambuaz topları vardı ki maalesef benim frambuazlarım çok ezilmiş olduğu için kaplamak şöyle dursun elinizi sürdüğünüz anda dağılıyordu. Bu sebeple bu iki değişik tarifi bugün yazamıyacağım bir dahaki sefere yaptığımda ve fotoğrafını çektiğimde artık.. Kesinlikle deneyeceklerim arasındalar.
Bunları yapmaya başladığımda saat 22:00 civarıydı bittiğinde bütün mutfak tezgahı baştan sona çikolata kaplıydı ve saat 01:30'u gösteriyordu. Biraz bunalsam da genelde çok zevk aldım tek uğraştıran kısım yumuşak ve hemen eriyen çikolatalı ganajlara şekil vermektiki benim ellerim genelde soğuk olduğu için çikolata rendeleme işlerini filan bana verir Sahra buna rağmen biraz uğraştırdı bu kısım..
ÇİKOLATALI & PORTAKALLI BADEM KAPLI TRUFFLE
Bon Appétit dergisi Nisan'97 sayısındaki tariften uyarlanmıştır.
Tariflerin çoğunda whipping cream vardı ben de bulamadığım için yerine kullanılabilecek malzemeleri araştırdım;
1 su bardağı whipping cream: 3/4 su bardağı süt + 1/4 su bardağı erimiş tereyağı
veya: 1/2 bardak süt + 1/2 bardak krema
Süt + tereyağı seçeneğini kullandım.
25 adet truffle
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Fotoğrafta gri kağıtta olanlar portakal aromalı trufflelar.
EARL GREY AROMALI ÇİKOLATALI TRUFFLE
34 adet truffle
Gourmet dergisi Aralık'02 sayısındaki tariften uyarlanmıştır.
Bunlar tarifte kakao ile kaplanmıştı ama ben onun yerine çekilmiş fıstık, ceviz, pudra şekeri ve kakao kullandım, pudra şekeri ve kakaoyla kaplamak zor geldiği için çoğu fıstıkla ve cevizle kaplı oldular.
Bu tarifte de farklı bir krema türü geçiyordu, "heavy cream".. Buna yedek olarak kullanılabilecek malzemeler de şunlar;
1 su bardağı heavy cream: 2/3 su bardağı süt + 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
Malzemeler;
Hazırlanışı;
BOL YEMİŞLİ TRUFFLE ÇEŞİTLERİ
Bon Appétit dergisi Aralık'99 sayısındaki tariften uyarlanmıştır.
30 adet truffle
Malzemeler;
Hazırlanışı;
7 Comments
sayfan cok cok hos olmus tariflerinde oyle.sevgiler arizonadan
YanıtlaSilaaa teşekkürler ümrancım üstteki logo banner karışımı yeri değiştim onu diyorsun herhalde, beğendiğine sevindim :)
YanıtlaSilHepsi nefis afiyet olsun..bütün çeşitler muhteşem ..
YanıtlaSilsevgiler..Ferhan
Ferhan,
YanıtlaSilyorumlarına teşekkürler senin elmalı tartın ve çiğdemin de hala gözümün önünden gitmiyor :).
Nasıl mı olmuş ? harika olmuş. Ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler İlkay, küçük kızına yaparsın artık bunlardan :).
YanıtlaSilBu arada kaç gündür kendi derdime düşmüşüm yazamadım tatmış biri olarak üç tanesi harikaydı benim damak zevkime göre ama hangileri bilemem.
YanıtlaSil