Akraba #5 Menüsü
Çarşamba, Şubat 21, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Aslında akrabalar arası etkinliğimizin "yedincisi" gerçekleşti ama blogdaki olan menülerden beşincisi oluyor. Nisan 2006'da bizim evde hiç bunu düşünmeden toplanılmıştı, oturulurken birden hadi biz de ayda bir böyle toplanmaya devam edelim fikri ortaya atılınca ben devam ettiremezsiniz demiştim görüldüğü üzere bu ayın etkinliği bizim evde gerçekleşerek ilk turunu tamamladı bile, tabii çok kalabalık olmamamızın da bunda payı var.
Yediğimize İçtiğimize gelirsek, yine misafirlerimizce sevilen şeyler yapmaya çalıştık adı üstünde akrabalar olunca yöresel yemekler söz konusu oluyor, Tutmaç çorbası, içli köfte, baklava gibi.. Ben sadece salataları ve bir gün önceden uzun zamandır yapmak istediğim truffle çeşitlerini ve Sahra'nın geçenlerde yaptığı Portakal Kabuğu Şekerlemesini denedim. Öncelikle Menüyü yazıyım sonra yavaş yavaş olmayan tarifleri eklemeye çalışıcam.
Menü;
6 Comments
Çok güzel bir sofra, emeği geçenlerin ellerine sağlık, Aromalı Truffle Çeşitlerini merak ettim.)
YanıtlaSilTeşekkürler Pembeli, Truffle çeşitlerini özel olarak yaptım bloga eklemek için yakında eklicem zaten yemek çeşitlerinden arşivde olmayan pek yok, klasikler konuştuğundan :)
YanıtlaSilgeçen hafta annem bendeyken blogundan bakıp perdeli pilavı yapsaydım keşke...nasıl güzel anlatmışsın...ellerine sağlık
YanıtlaSilHelal olsun İrem,
YanıtlaSilBunca leziz yiyeceği aynı sofrada buluşturmak bir beceri ister. Ben öyle sofralar kurabilsem ooo...
*
Sağlıklı yiyecekler etkinliğine gelince, kesinlikle yapalım derim. Nasıl yapacağımızı ise oturup konuşalım. Belki katılmak isteyen herkes belirlenmiş bir günde sağlıksız bir ürünü ve onun sağlıklı alternatifini tanıtır. Mesela fındık fıstık gibi çerezler bile bu kategoriye girebilir. Kabuğuyla bekletip yiyeceğimiz zaman kırıp kavurmadan tükettiğimizde besin değerinden tam olarak yararlanabilirken önceden kırılmış, kavrulmuş, soslanmış, kötü koşullarda bekletilmiş çerezlerde bu yüzdeler çok çok düşük olur. Hele bir de yağa dönüştürülüp bir de üzerine rafine edildi mi artık ondan besin değeri falan arama. Dikkat etmeden kullandığımız pek çok besin maddesi var ve biraz dikkatle onlardan çok daha iyi yararlanabiliriz.
Tijen
Evet az önce gördüm yorumunuzu ve alelacele bir mail attım sabırsızlıkla bekliyorum sağlıklı etkinliğimizi ;)
YanıtlaSilBu arada eh onca çeşidi annem yaptı ben yapabilir miyim bilmiyorum :), bana da annemden geçmiştir biraz değil mi?
Delfina perde pilavını mutlaka yap çok lezzetli oluyor ben yapmadığım için rahatlıkla övebilirim :)
YanıtlaSil