Mantarlı Tavuk
Cumartesi, Mart 03, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Malzemeler;
- 6 tavuk bonfile
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 20 küçük mantar
- 2 domates
- 1 kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 sivri biber
- 3 kaşık un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 defne yaprağı
- 150 gr. tereyağ
- Tuz, pul biber, karabiber (arzuya göre)
- Üstü için;
- 2 kırmızı biber
- 100 gr. kaşar peynir rendesi
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı;
- Tavuk bonfileler dövülerek inceltilir, yıkanır. Beyaz biber ve tuzla ovulur. Kızgın sıvı yağda iki taraflarıda kızartılır (akşamdan marine edilince daha lezzetli oluyor).
- Tereyağ eritilir. İnce doğranmış soğan, sarımsak hafif pembe kavrulur. Biber salçası, rendelenmiş domatesler, ince doğranmış mantar, sivri biber ve un ilave edilir.
- Kaynayınca; sirke, toz şeker, tuz, defne yaprağı ve baharatlar ilave edilir. Koyulaşınca ocaktan alınır.
- Tavukların içine iki kaşık konularak sarılır. Kürdanla tutturulur.
- Közlenmiş kırmızı biber ince şeritler halinde kesilir, tavuklara sarılır ve rendelenmiş kaşar peyniri üstüne dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirler eriyip kızarana kadar pişirilir.
- Tereyağ eritilir. İnce doğranmış soğan, sarımsak hafif pembe kavrulur. Biber salçası, rendelenmiş domatesler, ince doğranmış mantar, sivri biber ve un ilave edilir.
0 Comments