Sakızlı Kebap ( Bursa Mutfağı)
Çarşamba, Aralık 26, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Saray mutfağı denince aklımıza çok farklı çeşitler gelir. Ama bilemeyiz hani saraylı değiliz ya. Benim öyle büyük iddialarım yoktur büyük büyük dedem Mısır'da paşaydı, komutandı gibi. Desem nasıl olsa araştıracak kimse yok demeyin bazı aklı evveller araştırabilir. Sana ne? Diyemezsin. Sonra karşınıza geçerler internetten sizin şehrinize, mahallenize girdim söyedikleriniz doğruymuş derler. E sen niye hep internette kalmadın da çıktın diyemezsin?
Evet ya saray yemeklerinden kendi canımın acısına geldim. Yemek Zevki dergisinde İnci Kızılkaya Sakızlı Kebap yapmış ve hikayesinin İstanbul'da saray mutfağında başlamış Hünkar Beğendi olduğunu yazmış. Bursa'da yapılan ilk şekli buymuş.
Malzemeler;
Püre malzemesi;
Hazırlanışı;
Gül suyu olarak derin dondurucudaki gül yapraklarını kaynatıp kullandım. Malzemeleri bize göre azalttım. Yanına bir salata yeterli oldu akşam yemeğimize. Yemek Zevkine ve İnci kızılkaya'ya teşekkürler...
5 Comments
sen ne iş yapıyorsun çok merak ettim nasıl bu kadar şık ve zarif sunumlar yapıyorsun ya hayran kaldım.
YanıtlaSilbende aynen senin gibiti tek tek dizip süslerim herkez benim deli oldugumu düşünür o kadar detaya girdiğim için.birde bu masadaki beyaz iş örtünün değişigi bende var dikkat et salça lekesi hiç bir şekilde çıkmıyor ondan .annem görünce kıyameti kopartmıştı çok dikkatsizsin diye.
aaa ne ilginçmiş sakızlı gülsulu kebap.yanına da patates püresi.bi denemek lazım herhalde kötü olsa buraya eklemezsin.
YanıtlaSilbak kötü olsa dergiye koymazlar demedim dikkatini çekerim :)
sevgiler.
Sihirli eller teşekkürler. Herkes benim deli olduğumu düşünür mü bilmem?
YanıtlaSilBurcu teşekkürler. Farklı bir tat ama damak tadı öyle bir şey ki tavsiye etmek için şef olmak lazım. Ben de de yok öyle bir makam. Ama espriyi anlayamadım. Dergiye koymazlar derken?
YA NERDEN BULDUM BEN BU SİTEYİ YAAAA. BUGÜN BULDUM AMA BUNDAN SONRA BURDAYIM. E ŞİMDİ YEMEKLERE BAKIYORUUUUUUUM AĞZIM SULANIYOOOOOOR..NOOLCEK
YanıtlaSilmerhaba, bu tarifinizi ben de kendime göre uyguladim ve sonuçtan inanilmaz memnun kaldim! tarife kendi blogumda - sizin blogunuza da link vererek- yer verdim: http://www.sofravemuhabbet.com/2014/08/damla-sakizli-kebap.html
YanıtlaSilgüzel tarifleri paylasmak dilegiyle,
selamlar