Zeytinyağlı Yer Elması

Cumartesi, Aralık 15, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Yer elmalarını soymak çok zevkliydi desem yalan. Ama
YE#29'un ev sahibi Sıcak Paylaşımlar'da Aysel hanım kadar yorulmadım. Kendisine sıcacık ev sahipliği için teşekkür ediyoruz.
Malzemeler:


  • 1 kg. yer elması
  • 200 gr. arpacık soğan
  • 1 kuru soğan
  • 2 havuç
  • 1 kavanoz garnitür(patates, havuç, bezelye)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 2 limon suyu
  • Yarım demet dereotu

Hazırlanışı;

  1. Büyük bir kaseye biraz su koyulur, bir limon sıkılır ilave edilir. Yer elmaları soyulur, yıkanır kaseye koyulur.
  2. Soğanlar soyulur. Kuru soğan yemeklik doğranır. Bir tavaya zeytinyağ koyulur soğanlar pembeleştirilir. Havuç soyulur veya kazınır. Yuvarlak dilimlenir. Soğana ilave edilir.
  3. Bir tencerenin altına bir kaş kaşık tavadaki yağdan koyulur. Dilimlenmiş yer elmaları ve havuçlar dizilir. Tavadaki soğan ve kalan havuçlar yemeğin üstüne dökülür.
  4. Sıcak sudan geçirilen garnitür, su, toz şeker, tuz ve tarçın ilave edilir. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
  5. Servis tabağına ters çevrilir.

You Might Also Like

9 Comments

  1. Zeytinyagli nasil mi olmus????MUHTESEM
    Tabakdaki desenle uyum bu kadar güzel olur.Ellerine saglik.
    BAYRAMINI KUTLAR AILEN ILE DAHA NICE NICE MUTLU BAYRAMLAR GECIRMENI DILERIM.

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel suslemissiniz insan bu guzel goruntuyu bozmamak icin bence yemeyip yaninda yatar..hayirli bayramlar...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hayirli bayramlar

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,kurban bayramini yürekten kutlar ve daha nice mutlu bayramlari sevdiklerinle karsilamani dilerim canim.

    YanıtlaSil
  5. çok farklı bir lezzet hiç tatmamıştım.denemeye değer sanırım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel duruyorlar bunlar yemek içinmi hakikaten ben yemeye kıyamam da..

    YanıtlaSil
  7. Serap teşekkürler. Güzel bakmışsın ki güzel görmüşsün.

    Selma alıştım ben senin iltifatlarına. Hadi itiraf et. İltifatta yüzde elli tenzilat var bayram seebebiyle.Ben de ayrı bir yerin var.

    Senem ve Yaren bayramlar farklı bir hal aldı bizde. Sevdiklerimizle karşılaşmak? Güzel dilek umarım gerçekleşir.

    Semra ne yazayım yorum sana ait? Denersen belki ben de öğrenirim.

    Seda çok aç olduğun bir saatte mi girdin bloğa? Teşekkürler.

    Hepinize sevgiler,

    YanıtlaSil
  8. Süper görüntü ellerinize sağlık lezzetide görüntüsü kadar güzeldir eminim, paylaştığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Zehra teşekkürler. Lezzeti demişsin ya "zevkler ve renkler tartışılmaz" burada geçerli. Ama illa ki bir onay istesen benim yedirdiğim kişiler beğendi.

    YanıtlaSil

Subscribe