Kıymalı Pide
Cumartesi, Ocak 28, 2012
Kebap, lahmacun, pide vb. bizim yemek kültürümüzde mevcut. Nezih mekanlarda, damak tadınızı yakaladığınız yerlerde yiyebilirsiniz. Ama ben bu ev pidesini yiyince bu lezzeti birkez daha yakaladığımı hatırlayamadım. Hani elinin lezzetini katmış derler sanırım arkadaşımda öyle yapmıştı.
Malzemeler;
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 7 su bardağı un
- ½ çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 200 gr kıyma
- 5-6 kuru soğan (büyüklüğüne bağlı)
- 3 kırmızı biber
- 4 çarliston veya sivri biber
- 1 demet maydanoz ( demet büyükse yarım)
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Maya ılık sütte eritilir. Malzemeler ilave edilir hamur yoğrulur. 15 dakika dinlendirilir.
- Domatesin kabukları soyulur çok küçük doğranır. Soğan, biberler,sarımsak ve maydanoz çok ince doğranır. (Arkadaşım rondoda çekmişti) Geniş bir kasede kıyma, salçalar, sıvıyağ , tuz ve baharatlar ilave edilir yoğrulur.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparılır. Merdaneyle açılır yağlanan tepsiye alınır. İç malzemesi sürülür ve şekil verilir. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişirirken fazla kabarırsa açıp bıçakla bir kaç delik açabilirsiniz.
- Malzemeler altı büyük veya sekiz küçük pide için yeterli oluyor.
İster bütün ister dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...
5 Comments
Canım arkadaşının ellerine sağlık nefis görünüyor yalnız sanırım maya miktarını yazmaya unutmuşsun.
YanıtlaSilSevgiler..
Çok severim pideyi harika gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevmeyen de yoktur her halde:)ellerine sağlık nefis
YanıtlaSilsevgiler
Feray hatırlatma için teşekkürler. Bilgisayarım bozuk yazdıklarımı kopyala yapıştır yaparken biraz eksikli oluyor.
YanıtlaSilCanan, Bahar teşekkürler. İkram etmek isterdim madem seviyorsunuz.
Sevgiler,
Valla harika olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi haftaalr