Tiramisu
Perşembe, Mart 23, 2006
İlk defa denediğim ve çok güzel bir sonuca ulaştığım bu tatlıyı Kumsal yapar. Ben de ondan aldım tarifini. Yaklaşık bir saat telefonda hangi boyuttaki borcam tepsiye yaptığını hatırlamaya çalıştı kendisi sağ olsun :).
Malzemeler:
Keki için;
Kreması için;
Kekini ıslatmak için;
Hazırlanışı:
10 Comments
mrb. kullandığınız borcamın ölçüsünü yazarsanız sevinirim. elif
YanıtlaSiltabii; cetvelle ölçtüm ama yine de yaklaşık diyim;
YanıtlaSil33cm x 20cm
derinliği: 4cm
merhaba, ben amerika'da yasiyorum. bu tatliyi dun aksam denedim, cok lezzetli ve hafif oldu. yalniz burda pastanelerde satilan tiramisu hafif likorlu oluyor. acaba hangi likor oldugunu biliyor musunuz? tesekkurler.
YanıtlaSilmerhaba, beğendiğinize sevindim. ben likör kullanmadığım için hangisi olduğunu bilemiyorum. tekrar afiyet olsun.
YanıtlaSilABD`de icine konulan likor rom, dark rum daha tatli oldugundan onunla yapsaniz daha iyi olur. Bir de kremasina mascarpone cheese koyabilirsiniz.
YanıtlaSilslm ben fransadan tarifiniz pek guzel gorunuyor ama kremasin malzeme listesi eksik herhalde pek anlamadim aciklarsaniz sevinirim k.i.b
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilİlk defa bu tatlıyı yapacağım.
"Diğer krema malzemelerini muhallebi gibi pişirin" derken hangi malzemeleri kastediyorsunuz acaba :)
merhaba ben de bahar hanımın sorusunu sorcaktım.sanırım eksik yazdınız tarifi muhallebi tarifi yokda.tarifinz gusel ve kolay ama muhallebi kısmı aklımı karıştırdı .hemen yanıtlarsanız sevınırım.
YanıtlaSilpardon yanıtım biraz geç oldu galiba,
YanıtlaSillistede krem şanti dışındaki krema malzemelerinin hepsini (yarım litre süt, 1,5 türk kahvesi fincanı un, 2 türk kahvesi fincanı şeker) bir tencerede karıştırarak pişirin muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. bir paket krem şantiyi bir bardak sütle ayrı bir yerde çırpın. sonra bu ikisini birbirine karıştırıp mikserle 10 dakika kadar çırpın.
çok tşk ederim tarifiniz gerçekten harika denemeyenlere tavsiye ederim...
YanıtlaSil