Lahana Turşulu Çorba - YE#9 Yöresel Yemekler
Pazartesi, Nisan 17, 2006- 1 kg. lahana turşusu (suyuyla birlikte 1 kg.olmalı)
- 500 gr. kemikli kuzu kuşbaşı
- 200 gr.tereyağ
- 200 gr. nohut (haşlanmış ,soyulmuş)
- 3 tane kuru soğan
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 litre su
Köftesi için; - 2 su bardağı iri bulgur
- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
- 1 çorba kaşığı kuru nane
Malzemeler
- Bulgur ayıklanıp yıkanır. Üstüne kaynar su dökülüp bulgurun kabarması için biraz bekletilir.
- Bulgur kabarınca un, nişasta, yumurta akı, tuz, nişasta ve kuru nane ilave edilip ara sıra su serpilerek yoğrulur.
- Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bir tepsi unlanır. Köfteler tepsiye konur.
- Büyük bir tencerede tereyağ eritilir. Etler biraz kavrulur. Sonra soğan ilave edilip kavrulur.
- Salçalar ilave edilir. Turşu ilave edilip biraz kavrulur.
- Biraz karıştırıp su, nohut, turşu suyu, limon suyu ilave edilir.
- Turşu ve nohutlar pişince tepsideki küçük köfteler ilave edilir. Köfteler pişince servis yapılır.
Hazırlanışı:
1 Comments
valla bu bitlisin en güzel yemeğidir.görenlerin feyz alması gereken bi yemek öyle bakmakla olmaz;yapmak lazım :ooofff canım çekti.ayrıca güzel yapılmış.bitlisin diğer yemeklerini yayınlamanız dileğiyle...
YanıtlaSil