Lahana Turşulu Çorba - YE#9 Yöresel Yemekler

Pazartesi, Nisan 17, 2006





    Malzemeler

  • 1 kg. lahana turşusu (suyuyla birlikte 1 kg.olmalı)
  • 500 gr. kemikli kuzu kuşbaşı
  • 200 gr.tereyağ
  • 200 gr. nohut (haşlanmış ,soyulmuş)
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 litre su

    Köftesi için;

  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
  • 1 çorba kaşığı kuru nane


    Hazırlanışı:

  1. Bulgur ayıklanıp yıkanır. Üstüne kaynar su dökülüp bulgurun kabarması için biraz bekletilir.
  2. Bulgur kabarınca un, nişasta, yumurta akı, tuz, nişasta ve kuru nane ilave edilip ara sıra su serpilerek yoğrulur.
  3. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bir tepsi unlanır. Köfteler tepsiye konur.
  4. Büyük bir tencerede tereyağ eritilir. Etler biraz kavrulur. Sonra soğan ilave edilip kavrulur.
  5. Salçalar ilave edilir. Turşu ilave edilip biraz kavrulur.
  6. Biraz karıştırıp su, nohut, turşu suyu, limon suyu ilave edilir.
  7. Turşu ve nohutlar pişince tepsideki küçük köfteler ilave edilir. Köfteler pişince servis yapılır.


Not:Limon suyu, turşu suyunu damak zevkinize göre artırabilirsiniz.

You Might Also Like

1 Comments

  1. valla bu bitlisin en güzel yemeğidir.görenlerin feyz alması gereken bi yemek öyle bakmakla olmaz;yapmak lazım :ooofff canım çekti.ayrıca güzel yapılmış.bitlisin diğer yemeklerini yayınlamanız dileğiyle...

    YanıtlaSil

Subscribe