Zeytinyağlı Kabak Dizme
Cumartesi, Nisan 08, 2006
Nasılsa YE#9 etkinliği var bunun bahanesiyle yöresel yemekler yapalım dedik. Dün etkinliğe uygun bir menü hazırladı annem. Etkinliğe ait olmayan tek yiyecek bu olduğundan bunu bugün yayınlıyorum. Diğerleri için 17 Nisan'ı bekleyin :)...
Malzemeler;
- 4 kabak
- 1 kuru soğan
- 3 domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Pul biber, tuz
- Dereotu
Hazırlanışı;
- Kabakları jülyen kesin.
- Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağında biraz kavurun.
- Salça, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, pul biber, tuzu ekleyin.
- Soğanlarla beraber biraz pişirin.
- Orta boy teflon bir tencereye kabakları fotoğraftaki gibi dizin.
- Üzerine hazırladığınız domatesli sosu dökün.
- Bir domatesi de dilimleyip yukarıdaki gibi yerleştirin. ½ çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra üzerine yerleştirilen domates dilimlerini ayrı bir tabağa alın.
- Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirerek kabakları bozulmadan tabağa alın. Üzerine pişen domates dilimlerini yerleştirip kıyılmış dereotunu serpin.
1 Comments
Güzel bir yemek.Fotoğraf da çok güzel olmuş.
YanıtlaSil