Zeytinyağlı Kabak Dizme

Cumartesi, Nisan 08, 2006



Nasılsa YE#9 etkinliği var bunun bahanesiyle yöresel yemekler yapalım dedik. Dün etkinliğe uygun bir menü hazırladı annem. Etkinliğe ait olmayan tek yiyecek bu olduğundan bunu bugün yayınlıyorum. Diğerleri için 17 Nisan'ı bekleyin :)...

Malzemeler;

  • 4 kabak
  • 1 kuru soğan
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Pul biber, tuz
  • Dereotu


Hazırlanışı;
  1. Kabakları jülyen kesin.
  2. Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağında biraz kavurun.
  3. Salça, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, pul biber, tuzu ekleyin.
  4. Soğanlarla beraber biraz pişirin.
  5. Orta boy teflon bir tencereye kabakları fotoğraftaki gibi dizin.
  6. Üzerine hazırladığınız domatesli sosu dökün.
  7. Bir domatesi de dilimleyip yukarıdaki gibi yerleştirin. ½ çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
  8. Piştikten sonra üzerine yerleştirilen domates dilimlerini ayrı bir tabağa alın.
  9. Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirerek kabakları bozulmadan tabağa alın. Üzerine pişen domates dilimlerini yerleştirip kıyılmış dereotunu serpin.

You Might Also Like

1 Comments

Subscribe