Zeytinyağlı Kırmızı Biber
Pazartesi, Aralık 05, 2011Eğer bir bamya severseniz bu yemeğide seversiniz sanırım. Ekşili, zeytiyağlı biraz mevsimi uymayacak geç kaldım ama size yaza hazır bir tarif.
Malzemeler;
- 1 kg bamya
- 1 kg kırmızı biber
- 1 kg domates
- 2 Büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 Çay bardağı zeytinyağ
- 1 limon suyu
- 1,5 Bardak kaynar su
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- Tuz
Hazırlanışı;
- Kırmızı biberler yıkanır ayıklanır bir çay bardağı zeytinyağda hafif kızartılır bir kağıt havlu üzerine çıkartılır.
- Bamyalar ayıklanır, yıkanır. Kuru soğan, sarımsak ince yemeklik doğranır. Bir çay bardağı zeytinyağ bir tencerede kızdırılır. Soğan ve sarımsak eklenir hafif pembeleştirilir.
- Soyulup küp küp doğranmış domatesler eklenir ve karıştırılır. 5 dakika sonra bamyalar eklenir ezmeden karıştırılır.
- Şeker su ve tuz eklenir karıştırılır 5 dakika sonra kapağı kapatılır. 10 dakika sonra yarım limon suyu eklenir ve 10dakika kısık ateşte pişirilir. (Biraz diri kalmalı)
- Zeytinyağlı bamya soğuyan biberlerin içine doldurulur. Bir tencereye dizilir kalan yarım limon suyu ve bir çay bardağı su ilave edilir kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Ilınınca servis için tabağa alınır.
2 Comments
çok seviyorum kırmızı biberi, her yaz 20 kilo yapıyoruz eşimle :) 5-6 ayda bitiyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
Thank you so much for this great webite! It is very informative.
YanıtlaSil