Cumartesi, Şubat 10, 2007

Çikolatalı Bonbon

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bonbonlar sona kaldı. Yaparken de yazarken de. İrem acilen krem tartarı verse bile başka şeyler denk gelmedi. Fondan yapımını erteleyip bonbonlara başladım. Vakit bir hayli geçti. Okuduğum baktığım ve yaptığım epey karışıyordu. Tabağa koymaya başlayınca bir parça rahatladım.
Malzemeler;

  • 100 gr. pudra şeker (1/2su bardağı)
  • 80 gr. un (1/2 su barddağı)
  • 250 gr. süt (1 su bardağı)
  • 200 gr. rendelenmiş çikolata (2 su bardağı)
  • 100 gr. kıyılmış ceviz (1 su badağı)
  • 2 yumurta sarısı
  • 50 gr. tereyağ (2 yemek kaşığı)
  • 1 fiske tuz

Hazırlanışı;

  1. Bir tencereye şeker, un, yumurta sarısı ve tereyağ koyup karıştırılır. Un, tuz ilave edilir; süt yavaş yavaş karışıma yedirilir.
  2. Tencere sıcak suya oturtulur karıştırarak pişirilir. Yuvarlanabilir sertliğe gelince rendelenmiş çikolata ilave edilir. Soğukta bekletilir.
  3. Çay kaşığı ile parçalara ayrılır. Kıyılmış cevizden geçirilir, yuvarlanır.(50- 60 bonbon oluyor)

Tarif Cemaliye Tüter'in kitabındandı. Ben fıstık ve hindistan cevizi de kullandım.

1 yorum:

  1. Tebrikler ellerinize emeklerinize saglık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...