Çilav - Süzme Pilav
Cumartesi, Şubat 10, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Pirinç pilavı;
olarak yapılabilir. Ben perde pilavına süzme pilav yapıyorum. Bu ilk yaptığım yemeklerden. Bir kaç kişiden tarifini aldım. Yani tarifi yöresel olarak değerlendirebilirim.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Pirinç ayıklanır yıkanır. Üstüne bol tuz ve kaynar su dökülür. En az su soğuyana kadar (2-3 saat iyi olur)bekletilir.
Çilav internette ve kitaplarda geçen bir isim .Ve İran pirincinden (Amberbu)yapılıyor. Ben bu pilavı basmati pirinciyle yapmıştım. Güzel oluyor farkı bana göre jasmin biraz daha beyaz basmati daha lezzetli.
Bu pilav yöntemi hakkındaki diğer hatırlatma ise vitamin kaybının fazla olduğu. Önce göz ve damak zevki derseniz tavsiye ederim.
0 Comments