Pazartesi, Şubat 19, 2007

Portakallı Havuçlu Kek

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Kek severim ama yaptığım bütün kekler sevdiğim gibi olmaz. İlk başlarda güzel olan keklerimiz babamın margarin yasağıyla feci düşüşe geçti. Sıvı yağla yapıpta tutan keklere takıldık kaldık bu yüzden. Bu ay çizginin dışına çıkıyorum.

Malzemeler:

  • 6 yumurta
  • 400 gr. pudra şekeri
  • 500 gr. un
  • 250 gr. margarin (tereyağ)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 havuç rendesi
  • 1 büyük portakal suyu
  • 1 limon suyu

Hazırlanışı;

  1. Yumurtalar pudra şekeriyle 15 dakika mikserle çırpılır. Un ve kabartma tozu elenir, ilave edilir.
  2. Eritilmiş yağ, süt, havuç rendesi ve portakal suyu ilave edilir. Kaşıkla yavaş, yavaş karıştırılır.
  3. Yağlanmış kalıba dökülür, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Arzu ederseniz portakal sosuyla servis yapabilirsiniz.

Portakal Sosu İçin ;

  • 2 portakal suyu
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

  1. Bütün malzemeler küçük bir tencerede bir taşım kaynatılır. Kek soğuduktan sonra sos sıcak olarak dökülür.

Bizim aile sossuz olarak tercih etti.



3 yorum:

  1. 1 buyuk portakal suyu derken, "buyuk bardak" mı kastettiğiniz ??

    YanıtlaSil
  2. Hayır, portakalı sıkarken iri bir portakal kullanın demek istenmiş.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba keki eskiden çok sevmezdim ama artık seviyorum. Bir yere takıldım. Sıvı yağ ile tutan kekler demişsin. Kekler margarinle daha iyi mi tutuyor bana yazarsan sevinirim www.kadincaweblog.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...