Zeytinyağlı Dolma Harcı

Pazartesi, Şubat 05, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.

Bu aralar Temel tarifleri fırsat buldukça bloga ayrı olarak ekleyeceğim, aşağıdaki annemin kullandığı kendince geliştirdiği zeytinyağlı dolma harcı. Kendi püf noktalarınızı da paylaşırsanız sevinirim. Bu ölçü bir tencere dolma yapmaya yetecektir eğer kullanmak isterseniz buna göre ayarlayın.

Malzemeler;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 5 kuru soğan
  • 5 domates, kabukları soyulmuş çok küçük küpler halinde doğranmış veya rendelenmiş
  • 1 demet maydanoz
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, Nane, Pulbiber
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Eğer seviyorsanız kuş üzümü ve dolma fıstığı

    Hazırlanışı;
    1. Zeytinyağında çok küçük küpler halinde doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip 1 dk daha kavurun.
    2. 3 domatesi kabuklarını soyup çok küçük küpler halinde doğrayın ve soğanlara ekleyip kavurun, yaklaşık 3 dakika.
    3. Yıkanmış süzülmüş pirinçleri, eğer dolma fıstığı ekleyecekseniz dolma fıstığını ve kuşüzümünü de ekleyip 1 kaç dakika daha karıştırarak kavurun. Ocağı kapatın.
    4. Kalan 2 domatesi, 1/2 su bardağı suyu, 1 tatlı kaşığı şekeri, baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kalan iki domates son anda eklendiği için harç kuru değil daha lezzetli ve soslu olacaktır. Bu şekilde ılık hale gelinceye kadar kapağı kapalı olarak demlendirin.
  • You Might Also Like

    0 Comments

    Subscribe