Zeytinyağlı Pırasa Dolması
Pazartesi, Şubat 05, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Zeytinyağlı Pırasa dolmasını yapma fikri benden çıktı aslında ben yapıcaktım ama bir baktım annem mutfakta söylenerek pırasaları doldurmaya çalışıyor evet yani anlayacağınız üzere bu tarif biraz yürek istiyor çünkü pirinçler sürekli kayarak dışarı çıkıyorlar siz doldurmaya çalışırken etli dolması daha kolay diye düşünüyorum. Yani eğer uğraşmaya yüreğiniz el veriyorsa yapın sonra sakın bana kızmayın bakın ben söyledim :)!
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Pırasaların yanına annem bir kaç tane de kurutulmuş dolmalık biber doldurup koymuştu. Bunun için de kuru biberleri kaynar suya koyun ve 5-10 dakika bekleyin yumuşayıp açılıcaklar. İçlerini harçla doldurup aynı tencerede pırasaların yanına dizin ve pişirin.
6 Comments
İrem, annelerin hakkı ödenmez!!! Hem söylenmiş hem doldurmuş baksana pırasaları. Yalnız bu işin kolay bir yolu kesinlikle vardır. Yani olması gerek benim gibiler için... Mesela haşlanmamış pırasalar kabak oyacağı ile dibinde azıcık taban bırakarak oyulamaz mı? Tencerede dikine pişirilemez mi? Denemeliyim İrem, mutlaka...
YanıtlaSilMerhaba Oya hanım, aslında duyduğum diğer yöntemi eklicektim unutmuşum sorduğunuz iyi oldu.. Pırasaları oyma fikri bence biraz hüsran olabilir çünkü pırasa katmanlı bir şey yine dibindeki kısım aşağı düşer sanırım oyulunca ama isterseniz bir deneyin. Dikine yerleştirilmemesinin sebebi içindeki pirinçler kayıp düşmesin diye o yüzden belki sıkı sıkı yanyana dizilirse bir şey olmaz. Ve kolay yönteme gelirsek Figen abla bana pırasa yaprak-borularını bir yerinden kesip uzun dikdörtgen bir yaprak elde ettiğini ve arasını içini koyup rulo yaptığını söylemişti böyle daha kolay olabilir :). Eğer yönteminizi denerseniz ve olursa haber verin.
YanıtlaSilselamlar
YanıtlaSilpırasa dolmaları mevsimi dolayısıyla sanırım bayağı moda şu sıralar
aslında bence çokda hoş görüntüler
tarifinizi aklımda tutacağım
sevgiler
http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/
Mutfaklar arasında da bazı dönemler belli şeyler moda oluyr özellikle de ilk keşfedildikleri zamanlar pırasayı ikinci çayı sofralarına dahil etmenin güzel bir yolu bu etli olarak da denemeyi düşünüyorum ben.
YanıtlaSilSevgili dostlar,
YanıtlaSilBu dolmayı, pırasayı şerit halinde kesip hafif haşladıktan sonra,
tıpkı muska böreği yapar gibi, içerisine içi koyarak muska şeklinde sarıyorsunuz.Üçgen üçgen hem çok şık hemde kolay oluyor. Bi deneyin.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil