YE #24 Limonlu Muffinler

Pazar, Temmuz 15, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bu minik kekleri annemin doğumgünü için yapmıştım. Pek anlaşılmasa da üst katta "HAPPY" alt katta ise "BIRTHDAY" yazıyor. Tarif limonlu olduğu için etkinliğe sakladım. Keki çok hoşuma gitti üstündeki "kaplama" ise benim için çok tatlıydı ama annem beğendi.

24 minik kek (kalıp olarak hazır kullanıp atmalık kağıt muffin kalıplarından kullandım. Kalıpların içlerine ayrı olarak muffin kağıtlarından yerleştirdim.)

Malzemeler;

  • 2 limon
  • 2 + 1/4 bardak un
  • 1 + 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 12 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 + 1/2 toz şeker
  • 2 yumurta, oda sıcaklığında
  • 3/4 bardak süt
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • Eğer siz de kaplamayı pembe yapmak isterseniz, kürdanın ucuyla azıcık kırmızı gıda boyası ve üzerini süslemek için yenilebilir boncuklar


  • Hazırlanışı;
    1. Limonların kabuğunu rendeleyin. Rendeleme bitince sularını sıkıp bir kenara koyun.
    2. Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu beraber eleyin ve iki tatlı kaşığı limon kabuğu rendesini katıp iyice karıştırın.
    3. Çırpma kabında tereyağını kremamsı hale gelinceye kadar çırpın. Toz şekeri ekleyip iyice karışına ve soluk bir renk alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
    4. Yumurtaları bir kaseye kırın ve çatalla hafifçe çırpın. Yarısını tereyağlı karışıma ekleyip mikserle çırpmaya devam edin sonra kalan yarısını da ekleyin, tekrar çırpın.
    5. Un karışımının yarısını çırpma kabına ekleyin, mikseri düşük ayarda çalıştırıp iyice karışına kadar çırpın ve sütü ekleyin, pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Kalan unu ekleyip karışına kadar çırpın.
    6. İki büyük kaşık kullanarak hamurdan bir kaşık alın ve diğeriyle kalıba sıyırın. Kalıbın yarısına kadar dolmasına dikkat edin, yarısını geçmemeli. Böylece bütün kalıpları doldurun.
    7. 160C ısıtılmış fırına kalıpları yerleştirin. Üzerleri kızarana kadar (20 - 25 dk) pişirin. Kekleri fırından çıkarıp 10 dk dinlendirin. 10 dk sonra kalıplardan çıkarıp fırın telinin üzerine dizin ve 30 dk kadar soğumalarını bekleyin.
    8. Bu arada bir kaseye 2 su bardağı pudra şekerini koyun ve 3 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Çırpma teliyle çırpın eğer çok aşırı katı geldiyse yavaş yavaş limon suyu ekleyebilirsiniz ama dikkat edin, ben en fazla bir kaşık daha ekledim. Çırptıkça yoğun bir kıvam aldığını görüceksiniz (eğer renklendirmek istiyorsanız bu arada biraz gıda boyası katabilirsiniz veya limon suyunu hesaba katarak vişne veya çilek suyu ekleyebilirsiniz). Bu karışımı çok fazla bekletmemelisiniz çünkü kuruyor. Hemen keklerin üzerlerine bir bıçakla çok kalın olmayacak şekilde sürün. Üzerlerine eğer beyaz kaplama yaptıysanız biraz limon kabuğu rendesiyle süsleyebilirsiniz veya benim gibi boncuklar kullanabilirsiniz.


    Sonuç olarak keki yumuşacıktı ve çok güzel kabardı. Limonlu tadı da çok hoşuma gitti.

    You Might Also Like

    4 Comments

    1. Ellerine sağlık, ne hoş görüntüleri var.
      Annen çok mutlu olmuştur.
      Sevgiler...

      YanıtlaSil
    2. Merhaba limonlu muffinler çok şık ve güzel görünüyor tadıda eminim en az görüntüsü kadar nefistir ellerine sağlık.sevgiler.

      YanıtlaSil
    3. ben doğum günümü unutmuşken böyle bir sürprizle karşilaşmak beni çok mutlu etti
      çok güzel olmuşlardı denemenizi tavsiye ederim kızımın ellerine sağlık.

      hatice.

      YanıtlaSil
    4. lavantin ve pastacı kız teşekkürler.

      YanıtlaSil

    Subscribe