Vişneli Kümbet Pasta

Perşembe, Mart 23, 2006



Bu pastanın orijinali kakaolu pandispanya + beyaz krema + çikolata sosundan oluşuyor. Ben değişiklik olsun diye bu şekilde; vişneli denedim. Fotoğraflarını her ne kadar beğenmesem de tarifi yazmam konusunda Sahra tarafından baskı altındayım. Tadını beğendiler ve sadece bu resimdeki dilim kaldığına göre sorun yok :). Bu şekilde teminat verebilirim, hatta küçücük pasta yapmışsın hemen bitti diye şikayet bile ettiler ;).

10 kişilik

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;
  • 200gr. margarin (ben tereyağı kullandım ve bir çorba kaşığı koydum 200gr. bence çok fazla)
  • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • 12 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya (ben koymadım)
  • 1lt. süt
  • Çekirdekleri çıkartılmış vişne

Sosu için;
  • 2 paket krem şanti
  • Çekirdekleri çıkartılmış vişne (miktarını bilemiyorum göz kararı)


Hazırlanışı:
  1. 4 yumurta ve 3 kahve fincanı şekeri iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Karıştırın.
  2. Yağlanmış yuvarlak orta boy çok küçük olmayan bir tepsiye dökün. Pişirin.
  3. Kek pişerken kremasını hazırlayın; un, şeker ve sütü muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra sıcakken içine yağını atıp iyice çırpın ve soğumaya bırakın.
  4. Pişen keki iki parçaya kesin. Bir yarısını yuvarlak bir kasenin içine yerleştirin.
  5. İçine biraz krema dökün. Bir kat vişne dizin. Biraz daha krema dökün ve yine vişne dizin bu şekilde kekin içi dolana kadar devam edin.
  6. Krema dökme işlemi bitince kekin diğer yarısını bu kasenin üzerine kapatın. Kenarlarını sıkıştırın. Bu şekilde buzdolabında en az 4 saat bekletin. 1 gece önceden yaparsanız daha iyi olur.
  7. Sos için ayrılan çekirdekleri çıkarılmış vişneleri rondo veya blenderda çekin.
  8. Krem şantiyi hazırlayın.
  9. Buzdolabında beklemiş pastayı alıp yuvarlak bir servis tabağına ters çevirin. Üzerine önce krem şantiyi sürün. Ardından vişne sosunu dökün. Dilimliyip servis yapabilirsiniz.



Posted by irém

You Might Also Like

7 Comments

  1. işte bu pasta bizi misafirlerimize rezil eden pasta. resmi görünce anılarım canlandı. ben hastayım diye irem bir pasta yapmış aynı akşam misafirlerimiz geldi. misafirler iki kişi pasta güzel e bizde resimdekinden biraz büyük dilimler aldık. saat onbuçukta kapı çaldı samimiyetimize güvenen dostumuzun önüne çıkaracak pasta kalmamıştı.ders 1 )saat onikiye kadar misafir gelebilir. (bu bize)ders 2)böyle güzel pasta yaparsan biraz daha büyük yapacaksın. (bu ireme)

    YanıtlaSil
  2. Nasıl mı olmuş... Tarifi bile leziz görünüyor, iştah açıyor. Daha nasıl olsun ki....

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler. anne ve babalara saygımız var.

    YanıtlaSil
  4. merhaba canım tam yazdığın tarifi forumdan yazıyordum siteni gördüm ve harika görüntüyü ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler tarifi beğendiğinize sevindim :)

    YanıtlaSil
  6. Superrrrrrrrrr bir tarif herkeze denemesini tavsiye ederim...ellerine saglik canim ilk defa yorum yaziyorum ama sunu bilki siki bir takipcinim.

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim Yelizcim.. Yorumlarından ve eleştirilerinden bizi eksik etme ;)

    YanıtlaSil

Subscribe