Çarşamba, Ağustos 01, 2007

Tavuklu Meksika Salatası

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Ben hem çalışmaktan hem de miskinlikten bloga tarif ekleyemiyordum, Sahra ise bilgisayarının derdini anlamaya çalışıyor şu aralar, yoksa çok güzel bir bademli çorba tarifi var yazıcağı.. O kadar özene bezene almamıza rağmen her sene muhakkak bir süre bizim sinirlerimizi bozmazsa rahat edemeyen bir teknoloji harikası kendisi.. Normal bilgisayarlar format atınca düzelmesine rağmen bunda tam tersi etki oluştu, acil şifalar diliyorum!

Bu gerçekten bir Meksika Salatası mı emin değilim.. Sanırım içinde kırmızı meksika fasulyesi olduğu için böyle demişler.. Bu salatayı bir fast foodcunun menüsünde gördüm ve içindeki malzemelere bakarak evde benzerini yapmaya çalıştım, ev halkı beğendi neyseki..

Malzemeler;

  • 1/2 Tavuk göğsü, küp doğranmış
  • 1 kutu konserve kırmızı fasulye
  • 1/2 su bardağı konserve mısır
  • 1/2 göbek marul, doğranmış
  • 1/2 demet maydanoz (eğer varsa roka, tere vb. otlar da çok güzel olucaktır)
  • 4-5 sap taze soğan, ince kıyılmış
  • 1 su bardağı haşlanmış, doğranmış mantar
  • 6 kornişon turşu, ince dilimlenmiş
  • 1/2 su bardağı siyah veya yeşil zeytin, ince dilimlenmiş
  • Kruton (3-4 dilim ekmekten hazırladım)
  • Pul biber, Kekik, Tuz, Karabiber
  • 1 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Kaşar rendesi
  • 2 domates
  • 2 salatalık



  • Hazırlanışı;
    1. Kruton yapmak için; teflon bir tavada iki yemek kaşığı tereyağını eritip küp küp doğradığınız dilim ekmekleri iki tarafını da çevirerek kızartın. Eğer aromalı krutonlar istiyorsanız çeşitli baharatlar serpebilirsiniz veya dilim ekmekleri küp küp doğramadan önce üzerlerine soyulmuş ve ikiye bölünmüş iri bir diş sarımsağı iyice sürüp sonra küp doğrayıp kızartabilirsiniz. Ben sade yaptım. Kızaran krutonları bir tabağa alın.
    2. Tavadaki ekmek kırıntılarını silkeleyip bir yemek kaşığı tereyağını eritin. Tavuk küplerini tavaya aktarıp 1 dk kadar beyazlaşana kadar spatulayla çevirerek soteleyin. Pul biber, kekik ve biraz tuz katıp karıştırmaya devam edin. İyice kızarınca ocağın altını kapatın.
    3. Geniş bir kasede doğranmış marul ve diğer otları, kırmızı fasulye, turşu, zeytin, mısır ve mantarı harmanlayın. Ben servis yaparken kaseye koyduğuma pişmanım daha düz bir tabakta hem servisi hem de görünüşü daha güzel olacaktır. En alta bu karışımı yayın.
    4. Bir kasede limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağını çırpıp Otların üzerinde gezdirin.
    5. Tavukları eğer soğumuşsa ısıtın ve krutonlarla harmanlayıp otlu karışımın üzerine yayın.
    6. Kenarlarına dilimlenmiş domates ve salatalığı dizin. En üste biraz kaşar peyniri rendeleyin.


    Bu sıcak yaz günlerinde hem besleyici hem hafif hem de doyurucu bir salata.. Bu ölçülerle eğer bir çorbanın ardından yiyecekseniz 4 kişi için yeterli miktarda geliyor.

    İllaki kırmızı fasulyeyle yapmak zorunda değilsiniz beyaz fasulyeden farkı rengi ve biraz daha iri olması onun dışında lezzet olarak pek fark yok.. Sadece renkli bir salata oluyor.. Bütün fasulye türleriyle yapılabilir. İsterseniz mayonezli veya hardallı soslar kullanabilirsiniz babam pek sevmediği ve böyle daha hafif olduğu için ben kullanmadım.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...