© 2005-2008; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Evet evet bir tarif daha ekliyorum, bu aralar mutfağa biraz girebildim çorba ve bu kek fotoğrafını çekmeye sabredebildiklerimden.. Bir de uzuuunn zamandır hayalini kurduğum "Melon Pan" yaptım geçen günlerde onu Sahra tatilinden döndüğünde onun için tekrar yapıp o zaman fotoğrafını çekicem.
Dolapta ezilmekte olan çilekleri görünce önce çilekli pie tarifi aradım (çünkü çilekler ne tamamen ezilmişler ne de taze olarak kullanılabilecek durumdalar) hem pişmiş bir çilek hem de kolay bir tarif derken çilekli kek denemeye karar verdim.
Aslında bulduğum tarifte doğranmış çilek yerine bir su bardağı çilek reçeli vardı (çilek reçelli halini başka bir zaman denicem) tarifle biraz oynadıktan sonra (biraz yoğurt koyalım biraz da limon suyu damla çikolata da güzel olur vs.) son hali aşağıdaki gibi;
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Evet evet bir tarif daha ekliyorum, bu aralar mutfağa biraz girebildim çorba ve bu kek fotoğrafını çekmeye sabredebildiklerimden.. Bir de uzuuunn zamandır hayalini kurduğum "Melon Pan" yaptım geçen günlerde onu Sahra tatilinden döndüğünde onun için tekrar yapıp o zaman fotoğrafını çekicem.
Dolapta ezilmekte olan çilekleri görünce önce çilekli pie tarifi aradım (çünkü çilekler ne tamamen ezilmişler ne de taze olarak kullanılabilecek durumdalar) hem pişmiş bir çilek hem de kolay bir tarif derken çilekli kek denemeye karar verdim.
Aslında bulduğum tarifte doğranmış çilek yerine bir su bardağı çilek reçeli vardı (çilek reçelli halini başka bir zaman denicem) tarifle biraz oynadıktan sonra (biraz yoğurt koyalım biraz da limon suyu damla çikolata da güzel olur vs.) son hali aşağıdaki gibi;
Malzemeler;
- 2 su bardağı un
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 tatlı kaşığı muskat
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- Çeyrek limonun suyu
- 1 su bardağı doğranmış çilek
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı;
- Un, tuz, muskat, tarçın, kabartma tozunu beraber bir kaba eleyin.
- Başka bir kapta tereyağı ve şekeri kremamsı olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yoğurt ve limon suyunu ekleyin.
- Unlu karışımı yavaş yavaş ekleyip karıştırın. En son olarak çilekleri ve damla çikolatayı ekleyip çilekleri ezmeden spatulayla yavaşça karıştırın.
- Yağlanmış küçük boy kalıbınıza hamuru dökün 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirin.