Zeytinyağlı Yeşil Domates
Salı, Aralık 21, 2010Malzemeler;
- 1 kg yeşil domates
- 2 kırmızı domates
- 1 büyük kuru soğan
- 3 sivri biber
- 2 kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 fincan pirinç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
Hazırlanışı;
- Soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağda hafif pempe kavrulur. Doğranmış biberler ilave edilir. Biraz kavrulur.
- Doğranmış yeşil domatesler ilave edilir. Domatesler sulanınca şeker, tuz ve pirinç ilave edilir, karıştırılır.
- Kaynamış bir çay bardağı su ilave edilir, karıştırılır. Kısık ateşte 25 dakika pişirilir. Servis için tabağa alınır.
10 Comments
Annemler bu yemeğe lapa derler:) Ekşi ekşi çokta severiz..Ellerine sağlık
YanıtlaSilçok sağlıklı bir yemek aynı zmanda da çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilDaha önce hiç görmemiştim çok güzel bir reçete olmuş ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhic tadmadigim bir yemek, cok degisik geldi. cunku yesil domatesin bir tek tursusunu biliyorum. ne guzel mutfagimiz var cesit cesit, eline saglik
YanıtlaSilSalam ! Cox xoshuma getdi!
YanıtlaSilMaraqli bir blog!
Arkadaşlar çok teşekkürler. evet ülkemiz gerçekten zengin bir mutfağa sahip. Her şehrin ve bölgenin farklı yemekleri olduğu gibi birleştiğimiz yemeklerde var. İyi günler,
YanıtlaSilIlk kez görüyorum,yesil domates
YanıtlaSilbulabilsem hemen yapacagim ya dogrusu
Hımmm, oncelikle hoşgeldim. Portakal kabugu reçeli yapmak istiyordum uzun süredir. Tarifde bir blog dan olsun istiyordum. Kısmet sizeymiş. Kabuklar suda bekledi biraz oncede ( anca kız yattı) haslanmak uzere bol su ile tencereye girdiler. Bakalım.
YanıtlaSilEllerinize saglik, bana sans dileyin ltf.
Deneyci anne Çiğdem
sofranıza hayran kaldım. yemek takımlarınızıda beğendim :)
YanıtlaSiloyyy cok severim ben bu yemegi, ilk duyduğum yıllarda şaşırmıstıma ma yapınca cok sevdim elleirne sgalık fotografta cok guzel,
YanıtlaSilHayırlı kandiller dilerim.,
Figen Karavaş